Rdeče zore 2009, Anna Ehrlemark

Razstava in pogovor: 15 let Rdečih zor: Grafična podoba festivala skozi čas

Vabimo vas na otvoritev razstave in pogovor s soustanoviteljico festivala Rdeče zore Natašo Serec in dolgoletno članico programske ekipe Teo Hvala.

Mineva petnajsto leto od prvega festivala Rdeče zore. V obeležitev tega dogodka vas vabimo na pregledno razstavo grafičnih podob, ki so zaznamovale posamične izdaje festivala.
Motivi, ki se z vsakim letom spreminjajo in predstavljajo različne umetniške izraze, bodo prikazali transformacijo festivala iz ženskega prek ženskega žepnega in medarodnarodnega ženskega do mednarodnega feminističnega in queer festivala. Kot pri izbiri večine festivalske vsebine tudi pri izbiri grafične podobe vsako leto iščemo mlade, ustvarjalne in inovativne umetnice, ki se z umetniško podobo kar najbolje približajo našim idejam. Festival je bil skozi čas predstavljen prek mnogih umetnic in umetnikov na raznolike in kreativne načine. Sprehodite se po zgodovini od prvega plakata avtoric Antje Shrimer in Dragane Rajković, preko Zvonke Simčič, Tanje Vujinović ter dua Phant&Puntza, do legendarnih plakatov, ki jih je zrisala in oblikovala Anna Ehrlemark, prvega še v sodelovanju z Igorjem Hofbauerjem, do Leigh San Juan, Ane Baraga, Nives Marković in letošnje grafične podobe avtorice Ane Čigon.

V slovenskem in angleškem jeziku.

Razstava bo odprta v času festivalskih dogodkov v Menzi pri koritu.

Vstop prost.

Soorganizacija: Menza pri koritu
































































6. MAREC
20:00
Menza pri koritu
Razstava in pogovor: 15 let Rdečih zor: Grafična podoba festivala skozi čas