Ilustracija: Anna Ehrlemark

Razglasitev zmagovalne izjave nagrade bodeča neža 2017
Bodeča neža 2017 je pripadla …

***************************

Vljudno vabljene_i na predfestivalski dogodek razglasitev nagrade bodeča neža, v torek, 7. marca 2017, ob 20. uri, v Socialni center Rog, Avtonomna tovarna Rog.

***************************

Leto je okoli in predfestivalski dogodek Rdečih zor bo vnovič posvečen tudi podeljevanju nagrade bodeča neža. Ta nečastni naziv lahko doleti vse, ki javno napadajo, ponižujejo in žalijo druge na podlagi spola, spolne usmerjenosti in/ali spolne identitete. Menimo, da imajo zlasti osebe, ki delujejo na javno izpostavljenih področjih, kot so politika, znanost, (pop)kultura, umetnost in mediji, posebno veliko odgovornost za soustvarjanje odprte, pluralne in strpne družbe. Njihov položaj jim namreč daje privilegij, da sooblikujejo javno mnenje. Če širijo seksistična stališča s pozicije moči, normalizirajo sovražni govor in legitimirajo diskriminacijo, kar je v nasprotju s prizadevanji za družbo enakih možnosti.

o

Podelitev nagrade bodeča neža je rezultat sodelovanja kolektiva  Rdeče zore in uredništva spletnega portala Spol.si. Seveda pa ne gre brez zainteresirane javnosti, ki pri glasovanju lahko sodeluje na več nivojih. Vsak_a, ki opazi seksistično izjavo, jo lahko prijavi na portalu Bodeče Neže. O objavi nominiranih izjav odloča delovna skupina, ki jo sestavljajo predstavnice_ki uredništva spletnega portala spol.si in kolektiva Rdeče zore. Spletno glasovanje (dostopno na tu.) se začne 20. februarja in zaključi 5. marca ob 23.59. Zmagovalno, najbolj žabotno, bo izbralo občinstvo na slavnostni podelitvi nagrade.  Na podelitvi bodo Improške izbrane izjave uporabile za improvizirane prizore. Pričakujte prevratniški smeh in jezo! Pripravite pa se tudi na vodeno meditacijo proti seksizmu!

 

*************************************************************

Nastop bo potekal v slovenskem jeziku.

Soorganizacija: Spol.si, Socialni center Rog

Prostovoljni prispevki
































































7. MAREC
20:00
Razglasitev zmagovalne izjave nagrade bodeča neža 2017