18. Mednarodni feministični in kvirovski festival Rdeče zore

**************************************

11. februarja vas vabimo na Antivalentinovski Cabaret Tiffany – benefit Rdečih zor.

Praznovale_i bomo ljubezen, vendar ne te vrste ljubezni:

Kapitalizem nam je ukradel ljubezen in zdaj je naša naloga, da si jo ponovno prisvojimo! Romantično ljubezen, kot ideologijo kapitalizma, se opredeljuje za najpomembnejšo vez v naših življenjih.  Naučene_i smo, da je romantična ljubezen v družbi, ki ji vlada hierarhija ljudi in čustev, postavljena na prednostno mesto; da moramo zapostaviti vse druge povezave v naših življenjih in se posvetiti predvsem partnerskemu odnosu. Hočemo ljubiti, a na svoj način: hočemo skrb, spoštovanje, zaupanje, solidarnost med vsemi in v vseh oblikah odnosov; hočemo takšno vrsto ljubezni, ki spodkopava in preizprašuje hegemonost romantične ljubezni.

Praznujmo vse ljubezenske zgodbe, od partnerstva do samskosti, ljubezni do sebe, kvir odnosov, ne-monogamnosti, platoničnih prijateljstev, aseksualnih romantičnih odnosov, družinskih vezi, ki jih ne določa krvno sorodstvo, do drugih ne-normativnih načinov imeti rad_a, ki so preveč zapleteni in pomembni, da bi jih bilo mogoče popredalčkati.

Vabimo vas, da se nam s svojimi ljubljenimi pridružite na zabavnem večeru, kjer  bo nastopal Cabaret Tiffany, ki vam bo postregel s striptizom in svobodo v ljubezni. Pričakujete lahko pa tudi druga presenečenja. Vaš prispevek k zabavi bo podprl Feministični in kvirovski festival Rdeče zore, ki se bo odvijal marca 2017 in ki bo tokrat praznoval svojo polnoletnost!

Perfromans ob 22. uri:
Cabaret Tiffany
DJ program:
Vaservaga & Augenmas
Cvajtakt elektro z andahtjo

Vizualna podoba: 
Qëndresë Deda
Vizualije:
Ana Grobler

Vstopnina: 5€
Prizorišče:
Kulturni center Q, Klub Tiffany

POSEBNO OBVESTILO: 
Zaradi pomanjkanja prostora si je potrebno obisk predstave rezervirati. Vašo rezervacijo pošljite na elektronski naslov rdece.zore@gmail.com. Na voljo je omejeno število mest.

**************************************

Poziv za festival Rdeče zore 2017

Mednarodni feministični in kvirovski festival Rdeče Zore bo v začetku marca 2017 dopolnil 18 let. Objavljamo javni poziv za prostovoljke_ce ter snemalke_ce, montažerke_ce in fotografe_inje.

Javni poziv za prostovoljke­_ce
Če si želiš pridobiti izkušnje pri organizaciji festivala, aktivno sodelovati pri sestavi programa in promociji, se družiti z ustvarjalkami_ci festivala ter se aktivno spoznati s feministično in kvirovsko tematiko, nas kontaktiraj na: rdece.zore@gmail.com (zadeva: Sodelovanje 2017).

Javni poziv za snemalke_ce, montažerke_ce in fotografe_inje
Javni poziv za snemalke_ce, montažerke_ce in fotografe_inje prostovoljke_ce
Vsako leto festival tudi dokumentiramo, zato ste k sodelovanju vabljene_i tudi tiste_i, ki lahko s svojimi snemalnimi prijemi in znanjem montaže prispevate k video in foto dokumentaciji festivala. Fotografe_inje in snemalke_ce bomo potrebovale_i v času festivala od 7.3. do 11.3.2017 (montaža do 17.4.2017), montažerke_ji pa lahko videe montirate med ali po festivalu.  Primere naših predhodnih dokumentacij najdete tu. Željne_i sodelovanja nas kontaktirajte na: rdece.zore@gmail.com
(zadeva: Video/Foto 2017).

Vabljene_i tudi študentke_i, ki bi pri nas rade_i opravile_i študijsko prakso.

Prijavni rok: 19. 2. 2017