CALVIN JOHNSON (ZDA) & LIME CRUSH (Avstrija)

CALVIN JOHNSON (ZDA) CALVIN JOHNSON je ustanovitelj kultne indie založbe K Records iz Olympije, Washingtona in eden izmed ustanovnih članov glasbenih zasedb kot so Cool Rays, Beat Happening, The Go Team, Dub Narcotic Sound System in The Halo Benders. Bil je tudi eden izmed glavnih organizatorjev festivala International Pop Underground leta 1991, ki velja za enega izmed »top 50 zgodovinskih dogodkov neodvisne glasbe« (Guardian, Observer). Prvi festivalski večer, poimenovan ‘Love Rock Revolution Girl Style Now’ je eden izmed najpomembnejših mejnikov v zgodovini riot grrrl gibanja. Tu so nastopile zasedbe kot so Bikini Kill, Bratmobile, Heavens to Betsy, 7 Year Bitch, L7 in druge. K Records založba je med drugim omogočila izdaje številnim izvajalkam in danes malce bolj znanim izvajalcem_kam kot so Beck, Chicks on Speed, Melvins, Modest Mouse.

Calvin Johson že več desetletij ostaja pristaš neodvisne, DIY, anti-kapitalistične, anti-korporativne, anti-mačistične glasbene scene. Upira se in izvaja subverzivnost napram ortodoksnosti znotraj »macho« punk glasbe preko twee-popa in nastopov, katere bi marsikdo označil za ekscentrične, otročje ali celo feminilne (nastopal je v roza majičkah, z motivi krokodilov, mačk, v bisernih ogrlicah). V Ljubljani bo nastopil kot kantavtor, opremljen le s svojim prodornim glasom in občasno spremljavo kitare. Pričakujete lahko novejši material in pa pesmi starejšega datuma njegovih prejšnjih zasedb.
Povezave: Calvin Johnson – K Records
Calvin Johnson – Bandcamp
Intervju: https://www.youtube.com/watch?v=V3ENpMnvdaQ Video (v živo): https://www.youtube.com/watch?v=QZy0KgUQTuI


LIME CRUSH (Avstrija) Pred njim bo nastopila zasedba LIME CRUSH, dunajski četverec, čigar člani_ce so tesno povezane_i z alternativno, feministično in queerovsko sceno: Veronika Eberhart (Plaided, Tirana), Nicoletta Hernández (Mopedrock, Cry Baby), Jasmin Panini Rilke (Aivery, Tirana) in Andi Dvořák (založba Fettkakao, Tirana). Glasba in nastopi Lime Crush so igrivi in težko opredeljivi, članice in član zasedbe se izmenjujejo na inštrumentih in vokalih ter potrjujejo, da ne punk ne riot grrrl nista mrtva.
Povezave: Lime Crush – Tumblr
Lime Crush – Facebook
Lime Crush – Fettkakao
Lime Crush – Bandcamp
Video (v živo): https://www.youtube.com/watch?v=JwvRHnfWlwc


Organizacija: Rdeče zore
Podpora: Plac Boris, Tovarna Rog
Priporočena podpornina: 8€

Facebook dogodek
19. OKTOBER
20:00
CALVIN JOHNSON (ZDA) & LIME CRUSH (Avstrija)