Rdeči cikel: Fraw Blanka & Žena
Grafična podoba: Petra Korent in Urška Preis
Fotografije: Urška Preis in Jan Štefančič

 

* POZOR: Zaradi nepričakovanih razmer je dogodek prestavljen na 30. september 2021 *

 

Rdeči cikel

Fraw Blanka & Žena

30.9.2021 ob 20:00

Klub Rečnih Kapitanov
Opekarska cesta 1
1000 Ljubljana

 

Ekipa 22. Mednarodnega feminističnega in kvirovskega festivala Rdeče zore, se še ne da, ter podaljšuje poletje na jesen! Tako bomo za vas tudi v septembru pripravile_i glasbeno poslastico – večer rap glasbe s Fraw Blanko in Ženo, za Dj konzolo pa ju bo spremljal Sajkoslav (Mihajlo Milić).

Zato vas vljudno vabimo da se nam pridružite 30.9.2021 ob 20:00 v Klubu Rečnih Kapitanov.

Fraw Blanka

Pod umetniškim imenom Fraw Blanka se v rapu udejstvuje Kaja Janjić, sicer tudi priznana sodobna plesalka. Na domači sceni se je sicer pričela uveljavljati s hip-hop/dub triom Šlagwerk, letošnje leto pa posveča pripravi svojega solističnega debitantskega albuma z naslovom Stranski učinki, ki bo izšel pri domači neodvisni založbi Munje Records. Blankin surov, energični nastop za DJ mizo spremlja novomeški emsi, producent in didžej Sajkoslav sicer nosilec omenjene založbe. V okviru letnega programa festivala Rdeče zore – Rdečega cikla nas torej čaka nenadjebljiva izkušnja novih zvočnih materialov in nepozabnih bengerjev ljubljanske reperke.

Žena

Neža Mihelič aka Žena je na odru praktično odrasla – z nastopi v mjuziklih, gledališču in na plesnem podiju je spoznala, da se v življenju želi ukvarjati z umetnostjo. Med študijem filozofije v Ljubljani se je resneje posvetila rap glasbi in začela pisati svoja besedila. Med letoma 2018 in 2019 je nanizala sodelovanja pri več kot petnajstih hip-hop dogodkih (Rapetek, Hip Hop Reunion, Rap Domačica, Urbani Vrt…) in pomagala pri organizaciji mladinske hip hop delavnice Mladi Rapetek. Z nastopi, videospoti in hitiči Žena izraža svojo svobodo do izražanja in si zagotavlja trdno mesto v domači reperski sceni. Trenutno z rimoklepačem Jančijem snema svoj prvi album z naslovom Generacija bežanja.

*******************************

Dogodek na Facebooku

*******************************

Info

Organizacija: 22. Mednarodni feministični in kvirovski festival Rdeče zore
Oblikovanje plakata in grafične podobe: Petra Korent in Urška Preis
Fotografije: Urška Preis in Jan Štefančič
Kontakti za medije: Saša Nemec, rdece.zore@gmail.com

Finančna podpora določenih dogodkov: Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije, Mestna občina Ljubljana.

Projekt Mlade zore za solidarnost in enakopravnost in enakopravnost sofinancira Evropska unija, program ERASMUS+.

 

*******************************

Pomembno

Dogodka se udeležite le, če ste zdravi_e, nimate simptomov okužbe z novim koronavirusom in niste bile_i izpostavljene_i tveganjem za okužbo z novim koronavirusom. Potrebno je vzdrževati fizično distanco.

Za vstop v zaprte prostore potrebujete masko, pred vstopom si prosimo razkužite roke. Prosimo, upoštevajte vsa priporočila NIJZ, ki so dostopna na tej povezavi.

Dne 23.7.2021 so v veljavo stopile tudi nove omejitve, ki veljajo za vse kulturne dogodke, vključno z obveznim dokazovanjem cepljenosti proti COVID-19 ali negativnega izvida COVID-19. Več so lahko preberete na gov.si.

*******************************

Donacije

_______________________________________________________































































30. SEPTEMBER
20:00
Rdeči cikel: Fraw Blanka & Žena
Za ostale slike klikni tu