Blockshot

Koncert: Blockshot (D), Ludovik Material (SLO)

Sreda, 7. marec, 22:30, Menza pri koritu

Blockshot (D)

Blockshot bi lahko umestili med spevnejše naredi-sama (DIY) riot grrrl zasedbe. V svoji glasbi združujejo specifiko zgodnjih riot grrrl zasedb (Sleater-Kinney, Bikini Kill) in domiselnega post hard corea v slogu Fugazi. Posebnost kvarteta Blockshot so klaviature, ki včasih zvenijo zlovešče, včasih pa »napiflano«. Svojo pripadnost načelom riot grrrl punka izkazujejo z vsestranskim delovanjem na sceni: od organiziranja koncertov in Ladyfestov do pisanja zinov in sodelovanja v feminističnih direktnih akcijah. Družbeni angažma zasedbe se odraža tudi v njenih besedilih in druženju s skupinami, kot so Jenny Hoyston’s Paradise Island, Rhythm King and Her Friends, Quasi, Kaia Wilson in Partyline.

Blockshot so koncertirali po Evropi (na Nizozemskem, Irskem, Češkem, v Nemčiji, Avstriji, Sloveniji, Franciji, Belgiji in Veliki Britaniji) in jugovzhodni Aziji (Tajska, Singapur, Malezija, Indonezija in Filipini). Po letošnji evropski turneji, na kateri promovirajo pesmi s prihajajočega novega albuma, se odpravljajo na zahodno obalo ZDA.

Zasedba:

Alva: kitara, vokal
Natascha: bas kitara
Fatzo: klaviature, vokal
Nora: bobni

Diskografija:

After the Beep (F-Spin Records, 2008),
Polyglamorous EP (F-Spin Records, 2007),
Kompilacija Ladyfest Manchester (Ladyfest Manchester, 2008)

Povezave: www.blockshot.dewww.lastfm.de/music/Blockshotwww.facebook.com/#!/pages/Blockshot/116819801723731 www.myspace.com/blockshotrock

Ludovik Material (SLO)

Ljubljansko-prekmurski trio Ludovik Material je svoje prve posnetke objavil na kompilaciji Klubskega maratona 2011 (Založba Radia Študent, 2011), v okviru katerega je igral po vsej Sloveniji. Zasedba v svoji angažirani electro-pop-noise glasbi prepleta elemente baladnosti, diskoidnosti in rockerske udarnosti. Med njene večje adute spada prezenca in karizma pevke Tine Perić, ki že na posnetkih izstopa s svojim seksapilnim glasom in provokativnimi besedili, v živo pa navdušuje tudi s svojim performerskim pristopom.

Zasedba:

Tina Perić: vokal, besedila
Jernej Koren: bobni
Matija Dolenc: elektronika, kitara

Povezave: www.facebook.comwww.radiostudent.si/article.php?sid=28833


DJ program z Roots Daughters (SLO/HR)

Po koncertu sledi DJ program z Roots Daughters (SLO/HR). Sista Julie in Sista Andrea pripravljata izbor angažiranih roots reggae, steppers, dancehall in rub-a-dub ritmov s poudarkom na ženskih izvajalkah.

Povezava: www.myspace.com/rootsdaughters

Vstopnina: 5 €
































































7. MAREC
22:30
Menza pri koritu, Metelkova Mesto
Koncert: Blockshot (D), Ludovik Material (SLO)
Za ostale slike klikni tu