Audrey Samson

/ETC: Predstavitve umetnic: Nataša Muševič (SLO), Maja Kalogera (HR), Deborah Hustić (HR), Audrey Samson (NL)

Rdeče zore v sodelovanju s Kiberpipo predstavljajo Eclectic Tech Carnival 2012

Predstavitve umetnic

Nataša Muševič (SLO), Maja Kalogera (HR), Deborah Hustić (HR), Audrey Samson (NL)

V slovenščini in angleščini. Odprto za vse. Vstop prost.

Kako do Kiberpipe


Nataša Muševič (SLO) alias Dot je intermedijska umetnica, producentka elektronske glasbe, skladateljica, pevka, performerka in specialistka za studijsko snemanje zvoka. Trenutno se posveča predvsem produciranju in sodelovanju z založbami in umetniki iz Londona ter Ljubljane. Leta 2008 je končala podiplomski študij Recording Arts na School of Audio Engineering v Londonu. Je soustanoviteljica neodvisne glasbene založbe Imminent Recordings, ki velja za prvo dubstep založbo, ki sta jo vodili ženski producentki. V preteklih letih je sodelovala z vrhunskimi glasbeniki in producenti, kot so brazilska pevka Clara Moreno, producent elektronske glasbe Adam Wilson, londonski pionir dubstepa Chefal, jazzfhovska zasedba Zed-U, saksofonist Andy Williamson in beat-boxer MC Zani. Je klasično šolana pianistka. Kot pevka je sodelovala na dveh ploščah Ali Ena in z mnogimi drugimi domačimi izvajalci. Na področju intermedijske umetnosti je sodelovala pri projektih Magnetic Matrix (z Markom Batisto), Sonične Skulpture (z Boštjanom Čadežom, Markom Batisto in Satjo Lumbar) in Sonosthesia (z Jernejom Marušičem alias Octexom). Trenutno vodi Creative Commons glasbeno založbo Read Write Music, kjer se obetajo nove zvočne vsebine na vinilnih ploščah.

www.readwritemusic.orgmagneticmatrix.wordpress.com www.sonosthesia.com, dot@readwritemusic.org

Maja Kalogera (HR) je interdisciplinarna umetnica, ki v svojem delu združuje tehnologijo in umetnost. Diplomirala je na zagrebški Šoli za uporabne in vizualne umetnosti in magistrirala na Univerzi za arhitekturo. Od leta 1999 je članica on-line kolektiva wowm.org. V zadnjih petnajstih letih je delala s širokim razponom medijev: z digitalnimi in interaktivnimi mediji, fotografijo, slikarstvom, videom in filmom. V projektih Ground of My Studio, Accessible Happiness, Addiction in Rothko Generator se je posvečala aktivni participaciji v fizičnih in virtualnih prostorih. V zagrebškem Avtonomnem kulturnem centru Medika sodeluje v skupinah Hacklab01 in med-i-kids, poleg tega pa organizira še vrsto naredi-sama eksperimentov, reciklažnih delavnic, delavnic za VJ-ke in delavnic za solarno robotiko.

kalogera.netwww.hacklab01.org, www.med-i-kids.info

Deborah Hust (HR) alias body pixel je umetnica, blogerka in spletna sanjalka, ki dela z visoko in nizko tehnologijo. Vodi solo projekt Body Pixel Studio za nosljivo, naredi-sama in hekana igrala, in je koordinatorka programa ter organizatorka novo nastalega medijskega laboratorija I’MM v Zagrebu. Diplomirala je iz primerjalne književnosti in etnologije na Fakulteti za humanistiko in sociologijo na zagrebški univerzi. Študirala je grafično oblikovanje, obiskovala delavnice fotografije, plesa, računalniških umetnosti, semantičnega spleta, pod-castinga, tekstilne umetnosti, plesne kritike, nosljivih tehnologij, novomedijskega performansa, Ardiuna, elektronike, biohakinga ipd. Navdušuje se nad interaktivnim performansom in gibanjem, nosljivo tehnologijo in uporabo novomedijske umetnosti v performativnem kontekstu, principom naredi-sama in gibanjem za svobodno kulturo. Na festivalih in konferencah je vodila delavnice bloganja in uporabe mrežnih orodij za umetnike in kulturnike. Nudila je tudi spletno svetovanje na področju družbenih omrežij znotraj umetniškega in kulturnega sektorja. Živi v Zagrebu, kjer ureja portal za umetnost in kulturo.

www.body-pixel.comwww.bodypixelstudio.comimmmedialab.wordpress.com

Audrey Samson (NL) je odraščala v Montrealu v Kanadi, kjer se je najprej šolala za poklicno pilotko, kasneje pa je obiskovala različne smeri na Univerzi Concordia. Po selitvi v Melbourne (Avstralija) je delala vse mogoče: od obiranja paradižnikov do grafičnega in spletnega oblikovanja. Na Nizozemskem je na Inštitutu Piet Zwart končala magistrski študij Oblikovanja medijev. Trenutno živi v Rotterdamu in Montrealu. Deluje kot medijska umetnica in učiteljica, v skupini Genderchangers (kolektiv žensk, ki promovirajo izmenjavo tehničnega znanja z uporabo prostega (FLOSS) programja) pa upravlja laboratorij in vodi delavnice. V svojih raziskavah se osredotoča na uporabo medmrežnega medija za žalovanje, na koncept končnosti v medijih, ki jih je mogoče reproducirati, na odnos žensk do tehnologije ter na odprte možnosti interneta in telematičnega performansa.

ideacritik.com/
































































10. MAREC
14:00
Kiberpipa, Kersnikova 6
/ETC: Predstavitve umetnic: Nataša Muševič (SLO), Maja Kalogera (HR), Deborah Hustić (HR), Audrey Samson (NL)
Za ostale slike klikni tu