Sabrina Basten in Audrey Samson/ genderchangers: Koerperspule (Telesna tuljava)

/ETC: Dvodnevna delavnica: Sabrina Basten (DE) in Audrey Samson (NL) / Genderchangers: Koerperspule (Telesna tuljava)

Rdeče zore v sodelovanju s Kiberpipo predstavljajo Eclectic Tech Carnival 2012

Sabrina Basten (DE) in Audrey Samson (NL) / Genderchangers: Koerperspule (Telesna tuljava)

Sreda, 7. marec in četrtek, 8. marec: 15:00-18:00, Kiberpipa

Na delavnici bomo iz odsluženega električnega aparata izdelale prenosno napravo, ki z zvokom zaznava elektromagnetna polja. S seboj prinesite odsluženo napravo (s tuljavami), iz katere bomo vzele tuljavo, ki bo služila kot indukcijski mikrofon (mikrofon, ki zaznava elektromagnetne frekvence). Nato bomo iz komponent razdrte naprave in bakrenih lističev izdelale ojačevalec. Lističi opravljajo tri naloge: so prevodnik, osnova za vezje in antena hkrati. Ojačevalec oziroma “telesno tuljavo” bomo pripele na svoja oblačila in se odpravile na sprehod po Ljubljani, ki se bo pokazala v novi luči: kot interaktivno elektromagnetno okolje.

Na delavnici boste izvedele, kako delujejo električne naprave, kako jih lahko razdremo, kako lahko za nov namen uporabimo ostanke naprav, ki so “zastarele” zgolj zaradi hitrega trženja novih izdelkov, in kako zvenijo vseprisotne elektromagnetne frekvence. Če se na vašem starem radiu, televiziji, VHS predvajalniku, magnetnem snemalniku ali kuhinjskih napravah nabira prah, pa tudi če imajo ti predmeti sentimentalno vrednost, in jih ne želite zavreči, jih prinesite na delavnico, kjer se bodo spremenili v elektromagnetni skener, ki ga lahko pripnete nase (zato s seboj prinesite tudi star kos oblačila ali modni dodatek). Predhodno znanje o elektroniki ni potrebno.

Samo za ženske in trans osebe. V angleščini. Udeležba brezplačna. Prijave sprejemamo na naslov: rz.delavnica@gmail.com (zadeva: Telesna tuljava).

Umetnici Sabrina Basten (D) in Audrey Samson (NL) se posvečata različnim umetniškim zvrstem. Sabrina se ukvarja predvsem z instalacijami, ki preučujejo obnašanje specifičnih materialov in obiskovalcev v prostoru. Audrey zanimajo zgodbe, vpete v predmete, in načini, na katere jih je mogoče pripovedovati drugim. Skupaj se posvečata vprašanju, kako je mogoče pripovedovati zgodbe v interakciji z njihovim okoljem. Inspirirajo ju sestavni deli zavrženih elektronskih naprav, ki imajo zaradi načrtnega zastaranja zelo kratko življenjsko dobo. Iz delov “zastarelih” naprav po principu naredi-sama (DIY) sestavljata nove naprave z novo namembnostjo.

Povezave:

Koerperspule

/ETC: Koerperspule (Telesna tuljava)

Kako do Kiberpipe
































































7. MAREC
15:00
Kiberpipa, Kersnikova 6
/ETC: Dvodnevna delavnica: Sabrina Basten (DE) in Audrey Samson (NL) / Genderchangers: Koerperspule (Telesna tuljava)
Za ostale slike klikni tu