Selena Savić: Solar

/ETC: Dvodnevna delavnica: Selena Savić (SRB/CH): Solar

Rdeče zore v sodelovanju s Kiberpipo predstavljajo Eclectic Tech Carnival 2012

Selena Savić (SRB/CH): Solar

Torek, 6. marec in sreda, 7. marec: 10:00-13:00, Kiberpipa

Delavnica Solar nudi prostor za eksperimentiranje in izdelavo sončnih celic. Iz različnih materialov, kot so razbito steklo, jagodičje in titanijev dioksid, bomo po principu naredi-sama (DIY) sestavile sončno celico, ki lahko razvijejo napetost do 0.4 volta. Celice bomo povezale skupaj in z njimi skušale napajati preproste naprave. Tako bomo preizkusile zmogljivost tega neodvisnega vira energije, ki je primeren za napajanje naprav v javnem prostoru.

Samo za ženske in trans osebe. V slovenščini in angleščini. Udeležba brezplačna. Prijave sprejemamo na naslov: rz.delavnica@gmail.com (zadeva: Solar).

Selena Savić je umetnica in arhitektka iz Beograda, ki živi in dela v Lausanni v Švici. Diplomirala je na beograjski Fakulteti za arhitekturo in na oddelku za Oblikovanje medijev (Media Design) na Inštitutu Piet Zwart v Rotterdamu. Od leta 2011 pripravlja svojo doktorsko raziskavo na Zveznem tehničnem inštitutu v Lausanni in na Tehničnem inštitutu v Lizboni na Portugalskem. Ob arhitekturi se Selena Savić posveča kritičnim medijskim praksam in raziskovanju mest, medijev in sistemov. Sodelovala je na številnih skupinskih razstavah in festivalih: Cellsbutton (Yogyakarta), Alt_Cph (Kopenhagen), Supermarket (Stockholm), Pixelache (Helsinki), Test_Lab (Rotterdam), Space Panic (Haag), hack.fem.east (Berlin), Kosmopolis (Barcelona), Safe and Sound, April Meetings in Belef (vsi Beograd) in na novosadskem EXIT-u.

Solar

/ETC: SOLAR delavnica

Kako do Kiberpipe
































































6. MAREC
10:00
Kiberpipa, Kersnikova 6, Ljubljana
/ETC: Dvodnevna delavnica: Selena Savić (SRB/CH): Solar
Za ostale slike klikni tu