Podoba za benefit: Qëndresë Deda

Anti-valentinovski DIY Prestiž: Popisanka 

Anti-valentinovski DIY PRESTIŽ: Popisanka 

Ponedeljek, 14.2.2021, ob 18:00

18:00 – 19:30 (CET)

Spletni dogodek

Vnovič bomo praznovale_i ljubezen – vendar ne tiste vrste ljubezni: kapitalizem nam je ukradel ljubezen, koronavirus odtujil bližino, državna represija pa nam hoče odvzeti še solidarnost. Naša naloga je, da si bližino, ljubezen in solidarnost ponovno prisvojimo in na novo definiramo! Če se ob tem zabavamo, pa še toliko bolje. 

Rdeče zore vas vabimo, da se nam pridružite na Anti-valentinovskem benefitu DIY prestiž: popisanka, tokrat v obliki spletnega skupinskega pisanja kratkih stavkov po zgledu nadrealistične metode slastno trupelce.

Letos ne praznujemo le ljubezenskih zgodb: od partnerstva do samskosti, ljubezni do sebe, kvir odnosov, ne-monogamnosti, neplatoničnih prijateljstev, aseksualnih romantičnih odnosov, družinskih vezi, ki jih ne določa krvno sorodstvo, do drugih ne-normativnih načinov imeti rad_a, ki so preveč zapleteni in pomembni, da bi jih bilo mogoče popredalčkati, ampak slavimo tudi  ljubečo skupnostno solidarnost! Hočemo ljubiti, a na svoj način: hočemo skrb, spoštovanje, zaupanje, solidarnost med vsemi in v vseh oblikah odnosov; hočemo takšno vrsto ljubezni, ki spodkopava in preizprašuje hegemonost romantične ljubezni.

Vabimo vas, da si natočite čistega vina (ali druge priljubljene pijače) in se nam s svojimi ljubljenimi pridružite na zabavnem večeru, tokrat na spletu. Vaš prispevek bo podprl 23. mednarodni feministični in kvirovski festival Rdeče zore, ki se bo odvijal med 4. in 13. marcem 2022!

Prijave zbiramo do vključno sobote, 12. februarja, preko spletnega obrazca

Vse_i prijavljene_i boste prejele_i povezavo do spletnega dogodka, ki bo potekal v slovenskem in/ali angleškem jeziku in po potrebi v vključujočemu kozmičnemu jeziku ljubezni.

DONACIJE:

Pridružite se nam lahko s prijavo preko zgornje spletne prijavnice, festival pa lahko podprete preko donacije na TRR SI56 6100 0001 6041 722 (KUD Mreža, Masarykova 24, 1000 Ljubljana, Slovenija; Delavska Hranilnica d.d., Ljubljana; koda namena: CHAR (obvezno); namen: donacija za Rdeče zore (obvezno))  ali preko PayPal povezave. Priporočeni prispevek je 5€, seveda pa bomo vesele_i kakršnekoli donacije, po zmožnostih.

Veselimo se ponovnega snidenja!

************************************

Facebook dogodek

************************************
































































14. FEBRUAR
18:00
Anti-valentinovski DIY Prestiž: Popisanka