Rdeči cikel – ImproŠke: Glasovi

Foto: Maruša Alice

 

 

Rdeči cikel
ImproŠke: Glasovi

13.12.2021 ob 20:00

Klub Gromka
AKC Metelkova mesto
Masarykova 24
1000 Ljubljana

 

Zadnji dogodek Rdečega cikla, ki ga organizira kolektiv mednarodnega feminističnega in kvirovskega festivala Rdeče zore, v letu 2021 bo predstava ImproŠk: Glasovi. Improviziran celovečerec Glasovi se dotika teme notranjih glasov in različnih načinov, na katere se ti kažejo zunanjemu svetu.

Vljudno vabljene_i!

 

 

O predstavi

Glasovi so se rodili iz samote karantene. Večina odrskih likov in resničnih oseb se nas je v zadnjem času izolirala, družbo pa so nam delali najrazličnejši glasovi: tisti iz novic, prijateljice in prijatelji na daljavo, glasovi lastnih čustev in misli, zraven pa še kriki in tišina, ki se je razprostirala med njimi.

Vsake toliko smo se vprašale o soglasjih in razglašenosti v nas samih in med nami in s svetom.

Smo varne, svobodne, se sploh še imamo?

Ali obstajamo kot celostne in enotne osebe?

Nas kdo sliši?

Si naši glasovi med seboj nasprotujejo?

Ali lahko skupaj sploh še kaj dosežemo?

Notranji glasovi so del vseh nas, nas strašijo, spodbujajo, grajajo in opominjajo. Prihajajo v različnih oblikah, ob različnih časih, včasih so naši prijatelji, spet drugič naši sovražniki. Ljudje najdemo raznovrstne načine, kako se soočati z lastnimi glasovi: jih poslušati, zatreti, preslišati, objeti. Ustvarjalke iščemo načine, kako izraziti notranje glasove, kako se odzvati na glasove drugih, kako iskati sozvočje ali se mu izogibati. Zanima nas tudi, kaj s seboj prinese odločitev, da svoj glas postaviš nasproti drugega.

Zamisel in igra: Mistral Majer, Olivija Grafenauer, Sara Šoukal, Urša Strehar Benčina

Glasba: Luka Seliškar

Luč: Veronika Hana Grubič

Produkcija: ImproŠke, Društvo Impro

Predstava poteka v slovenskem jeziku. Kolektiv ImproŠke in kolektiv mednarodnega feminističnega in kvir festivala Rdeče zore si zadržujeta pravico do spremembe programa.

*******************************

O kolektivu ImproŠke

ImproŠke so odprta, nehierarhično organizirana skupina improvizatork, ki deluje pod okriljem Društva Impro. V okviru skupine raziskujejo vprašanja spola in se lotevajo različnih projektov, kjer se poigravajo s subverzijo. ImproŠke članicam predstavljajo varno skupnost, v kateri lahko raziskujejo, se razvijajo, preizkušajo svoje meje in iščejo različne oblike izraza skozi improviziran performans. Članice so se srečale leta 2014 na navdihujoči delavnici o spolu v gledališki improvizaciji, se povezale in aktivirale, od takrat pa so izvedle več produkcij, nastopile na festivalih Rdeče zore, Igraj se z mano, Goli oder, Sindikat odklonskih entitet, Večeri v ŠKUCu, Rdeči revirji idr.

*******************************

Dogodek na Facebooku

*******************************

Info

Organizacija: 22. Mednarodni feministični in kvirovski festival Rdeče zore in kolektiv ImproŠke
Zamisel in igra: Mistral Majer, Olivija Grafenauer, Sara Šoukal, Urša Strehar Benčina
Glasba: Luka Seliškar
Luč: Veronika Hana Grubič
Produkcija: ImproŠke, Društvo Impro
Kontakti za medije: Saša Nemec, rdece.zore@gmail.com

*******************************

Predstava poteka v slovenskem jeziku.

Projekt Mlade zore za solidarnost in enakopravnost in enakopravnost sofinancira Evropska unija, program ERASMUS+.

 

*******************************

Pomembno

Dogodka se udeležite le, če ste zdravi_e, nimate simptomov okužbe z novim koronavirusom in niste bile_i izpostavljene_i tveganjem za okužbo z novim koronavirusom. Potrebno je vzdrževati fizično distanco.

Za vstop v zaprte prostore potrebujete masko, pred vstopom si prosimo razkužite roke. Prosimo, upoštevajte vsa priporočila NIJZ, ki so dostopna na tej povezavi.

Dne 23.7.2021 so v veljavo stopile tudi nove omejitve, ki veljajo za vse kulturne dogodke, vključno z obveznim dokazovanjem prebolelosti cepljenosti proti COVID-19 ali negativnega izvida COVID-19. Pogoji se preverjajo pred vstopom na prizorišče z predložitvijo QR kode EU COVID potrdila. Več so lahko preberete na gov.si.

*******************************

Donacije

 
































































13. DECEMBER
20:00
Rdeči cikel – ImproŠke: Glasovi
Za ostale slike klikni tu