Subkomite: Poslednji kabaret ali kako je šest ali pet žena prispelo v beznico La Flor Parda, kaj so tam počele in kako so odšle

Kabaretna skupina Subkomite predstavlja zgodbo o uporu in njegovih podobah v devetih pesmih, enem tangu in šestih jezikih. Dogajanje se odvija v zadnjih dneh španske državljanske vojne v obleganem Madridu v beznici mehiške anarhistke Alcatraz, kamor zaide druščina izobčenk iz vse Evrope in en samcat krotilec levov.

Avtorica pesmi Sanaa Taha se kakor vse druge članice Subkomiteja – Maja Pan, Pashalina Pop Gligorova, Polona Glavan in Zvonka Krebelj – sklicuje na univerzalizem nepokornega duha ter neopevano dostojanstvo potolčenega bitja; seveda v najžlahtnejšem ironičnem slogu temnega kabareta. Subkomite dopolnjujejo Luka Ropret kot bradata žena, Matjaž Pikalo kot krotilec levov in glasbeniki Denis Androič (trobenta), Boštjan Benčič (kontrabas) in Maruša Jenič (violina).

V Menzi pri koritu ob 22.00 sledi kvirovanje z lezbično-feminističnim pevskim zborom Le wHORe (Srbija), ob 23.30 pa DJ večer s kolektivom Zbeletron (Hrvaška).

Skupna vstopnina za Subkomite, Le wHORe in Zbeletron: 5 €
































































10. MAREC
21:00
Menza pri koritu
Subkomite: Poslednji kabaret ali kako je šest ali pet žena prispelo v beznico La Flor Parda, kaj so tam počele in kako so odšle
Za ostale slike klikni tu