Bodeča neža x Fem TV
Foto: Nada Žgank

 

Nedelja, 7.3., ob 19:00

Prek spleta

Podelitev nagrade bodeča neža

Slovenski jezik

Vstop prost – Priporočen prostovoljni prispevek 5€

 

 

Bodeča neža x Fem TV

Feministično leto je naokoli in čas je za vnovično razglasitev nagrade bodeča neža. Ta nečastni naziv lahko doleti vse, ki javno napadajo, ponižujejo in žalijo druge na podlagi spolne identitete, spolnega izraza in/ali spolne usmerjenosti.

Osebe, ki delujejo na javno izpostavljenih področjih, kot so politika, znanost, (pop)kultura, umetnost in mediji, imajo posebno veliko odgovornost za soustvarjanje odprte, pluralne in strpne družbe. Njihov položaj jim namreč daje privilegij, da sooblikujejo javno mnenje. Če širijo seksistična stališča, s pozicije moči normalizirajo sovražni govor in legitimirajo diskriminacijo, kar je v nasprotju s prizadevanji za družbo enakih možnosti.

Podelitev nagrade bodeča neža je rezultat sodelovanja kolektiva Rdeče zore in uredništva spletnega portala spol.si. Seveda pa ne gre brez zainteresirane javnosti, ki pri glasovanju lahko sodeluje na več nivojih. Vsak_a, ki opazi seksistično izjavo, jo lahko prijavi na portalu bodeče neže. Spletno glasovanje se začne 19. februarja in zaključi 4. marca ob 23.59.

 

Zmagovalno, najbolj žabotno izjavo bo izbralo občinstvo na spletni razglasitvi nagrade, ki jo bo preko spleta gostil kolektiv FEM TV. Vse_i, ki boste spremljale_i spletni dogodek, boste lahko v živo glasovale_i za svojo “favoritko” med 5 izrbanimi izjavami. Lahko pa se nam pridružite tudi v živo preko videoklica s prijavo preko tega spletnega obrazca. Prijave sprejemamo do 5. 3. 2021.

Podelitev nagrad lahko spremljate Facebooku prek tega linka.

*******************************

Bodeča neža

Več o nagradi bodeča neža  http://bodeca-neza.spol.si

Letošnje spletno glasovanje za najbolj seksistično izjavo je dostopno prek http://bodeca-neza.spol.si/glasovanje

*******************************

Fem TV

Fem TV je kolektiv, ki na oder postavlja parodije televizijskih šovov in informativnih oddaj ter pikro kritiko družbenoaktualnih tem, povezanih s spolom in seksualnostjo. Igra se s tradicionalnimi in sodobnimi gledališkimi izrazi, razpetimi med burlesko, kabaretom, varietejem, performansom, videom, glasbenimi točkami ter improvizacijskim gledališčem.

“Tea Hvala obravnava Fem TV v eseju Working on Gender, New Burlesque and Cabaret in Ljubljana in izpostavlja namerno neprofesionalnost nastopajočih in humor kot najmočnejše kritično orodje za politizacijo prezrtih tem. Trashestetika predstave Fem TV 3.0 ni le njena rdeča nit, temveč je predvsem način vzpostavljanja stališča do fenomena medijskega popačenja stvarnosti, s poudarkom na kritiki izkrivljene podobe ženskega telesa in vloge ženske kot zgolj objekta, ki služi tako dobičkonosni industriji lepote kot odkritemu perpetuiranju patriarhata.” (vir: MMC)

*******************************

Koprodukcija/soorganizacija: Društvo za uveljavljanje enakosti in pluralnosti Vita Activa / Spol.si, Fem TV

Foto: Nada Žgank

*******************************

Dogodek na Facebooku

*******************************

Podelitev nagrad lahko spremljate Facebooku prek tega linka.
































































7. MAREC
19:00
Bodeča neža x Fem TV