Antivalentinovo: Pub kviz

20:00 – 22:00 (CET)

Spletni dogodek

 

13. februarja vas vabimo na tradicionalni Anti-valentinovski benefit Rdečih zor.

Vnovič bomo praznovale_i ljubezen – vendar ne tiste vrste ljubezni: kapitalizem nam je ukradel ljubezen, tako kot nam je koronavirus vzel bližino, državna represija pa nam hoče odvzeti še solidarnost. Naša naloga je, da si ljubezen, bližino in solidarnost ponovno prisvojimo in na novo definiramo po svoje! Če se ob tem zabavamo, pa še toliko bolje.

Rdeče zore vas vabimo, da se nam pridružite na antivalentinovskem benefitu, tokrat v obliki spletnega “pub kviza”, kjer se bomo s pomočjo Savinie Zakai spominjale_i pomembnih dogodkov iz feministične zgodovine, dosežkov feminističnega in kvirovskega odpora in mnogo drugih pomembnih oseb in dogodkov. Preizkusile_i se boste lahko v poznavanju bolj ali manj obskurnih tem vezanih na ljubezen, solidarnost in upor.

Letos ne praznujemo le ljubezenskih zgodb: od partnerstva do samskosti, ljubezni do sebe, kvir odnosov, ne-monogamnosti, neplatoničnih prijateljstev, aseksualnih romantičnih odnosov, družinskih vezi, ki jih ne določa krvno sorodstvo, do drugih ne-normativnih načinov imeti rad_a, ki so preveč zapleteni in pomembni, da bi jih bilo mogoče popredalčkati, ampak slavimo tudi  ljubečo skupnostno solidarnost!

Vabimo vas, da si natočite čistega vina (ali druge priljubljene pijače) in se nam s svojimi ljubljenimi pridružite na zabavnem večeru, tokrat na spletu. Vaš prispevek bo podprl 22. mednarodni feministični in kvirovski festival Rdeče zore, ki se bo odvijal med 5 – 12. marcem 2021!

 

Prijave zbiramo preko spletnega obrazca, prijavite se lahko same_i, v paru ali v skupini. Pub kviz bo potekal preko videoklica v angleškem, slovenskem in občasno mednarodnem kozmičnem jeziku, bo pa tudi v živo predvajan preko spletnih platform. Pripravile_i smo tudi nagrade za zmagovake_ce!

 

SPLETNA PRIJAVNICA:

Prijave zbiramo do četrtka 11. 2., prijavljeni_e boste prejele_i dodatna navodila na email naslov. Vašo prijavnico lahko oddate prek te povezave.

 

DONACIJE:

Pridružite se nam lahko s prijavo preko zgornje spletne prijavnice, festival pa lahko podprete preko donacije na TRR SI56 6100 0001 6041 722 (koda namena: CHAR, namen: donacija za Rdeče zore)  ali preko PayPal povezave. Priporočeni prispevek je 5€, seveda pa bomo vesele kakršnekoli donacije po zmožnostih.

 

Nakazila na TRR:

KUD Mreža

Masarykova 24

1000 Ljubljana

Slovenija

 

Delavska Hranilnica D.D. Ljubljana

IBAN: SI56 6100 0001 6041 722

Koda namena: CHAR

Namen: donacija za Rdeče zore

 

Do PayPal nakazila lahko dostopate prek te povezave.

 

****************

Facebook dogodek  je dostopen prek te povezave.

Oblikovanje podobe: Urška Preis.

 

 
































































13. FEBRUAR
20:00
Antivalentinovo: Pub kviz