Predstavitev knjig / pogovor: LFU – publiciramo!

Publikaciji bodo predstavile avtorice in urednice.

LGBT slovar: slovar lezbičnih, gejevskih, biseksualnih, transseksualnih, transspolnih in queer izrazov

Uredili Špela Bibič, Vesna Lemaić, Teja Oblak, Tadeja Pirih in Mihael Topolovec, izdalo Društvo ŠKUC, marec 2011.

LGBTQ slovar je prvi rezultat dolgoročnega projekta ŠKUC-ovega Kulturnega centra Q, ki združuje lezbično, gejevsko, biseksualno, transspolno, transseksualno in queer izrazoslovje ter kot prva knjižna izdaja te vrste v Sloveniji odpira nova polja raziskovanja LGBTQ vsebin. Uredniška ekipa želi s slovarčkom narediti začetni korak v smer beleženja in širjenja našega jezika.

Lezbične, feministične in ženske študije: bibliografija knjig, tematskih revij in katalogov v slovenščini

Uredila Teja Oblak, izdala Lezbično-feministična univerza pri Društvu ŠKUC, marec 2011.

Lezbične, feministične in ženske študije je bibliografija knjig, tematskih revij in umetnostnih katalogov, ki so bili v slovenskem prostoru izdani od začetka 20. stoletja pa do konca leta 2011. Prinaša pregled številnih avtorskih in prevedenih del s področja ženskih študij, feminizma in lezbištva. Bibliografija je nastala v želji, da bi služila kot vodilo pri iskanju že obstoječih raziskav in nenazadnje tudi vsebin, ki na to še čakajo.

Lezbično-feministična univerza, ki bo prav marca praznovala svoje prvo leto obstoja, je iniciativa posameznic, ki se je vzpostavila zaradi potrebe po širitvi lezbično-feminističnih vsebin v Sloveniji. Predstavlja avtonomen izobraževalni, teoretski, umetnostni in akcijski prostor za lezbijke in ženske, ki jih zanima lezbični feminizem. ‘Univerza’ je mišljena ironično, saj načini učenja slonijo na načelih samoorganizacije, avtonomije, aktivne udeležbe in demokratičnem odločanju vseh udeleženk. LFU gradi predvsem na ozaveščanju in združevanju žensk, ki jim ponuja možnost artikulacije.

http://lezbicnofeministicnauniverza.wordpress.com/

Izdaje so podprli Društvo ŠKUC in Mestna občina Ljubljana; Ljubljana – Svetovna prestolnica knjige 2010.

Brezplačno.

































































9. MAREC
19:00
ŠKUC - Kulturni center Q / klub Tiffany
Predstavitev knjig / pogovor: LFU – publiciramo!
Za ostale slike klikni tu