Eva Lučka Kozak

Otvoritev treh razstav: Lea Kralj Jager, Eva Lučka Kozak in Kristina Posilović

Lea Kralj Jager, Eva Lučka Kozak in Kristina Posilović

Zaklonišče je nov razstavni prostor v Parku slovenske reformacije (nekdanji Argentinski park). Vhod je pri otroškem igrišču in bo označen.

Ovoritev: torek, 8. marec ob 19.00
Odpiralni čas: 8. marec od 19.00–21.00, od 9. do 11. marca od 17.00–21.00


Eva Lučka Kozak (Slovenija): Pokliči me!

Eva Lučka Kozak je v f otografskem projektu Pokliči me! raziskala samopodobo žensk, ki iščejo partnerje s pomočjo zasebnih stikov. Oglasi, obljavljeni v teh intimnih in obenem množičnih ter neosebnih družabnih omrežjih, zrcalijo pričakovanja, ki jih do žensk goji družba, še bolj pa načine, kako ženske pričakovanja ponotranjijo. Oglaševalka razkriva, kako želi biti videna telesno in značajsko: to, za kar misli, da pritegne največ ljudi, ali to, za kar meni, da je na njej najboljše.

Eva Lučka Kozak (1989) je študentka tretjega letnika slikarstva na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje. Razstavljala je doma in v tujini: samostojno v kavarni Mačkon v Ljubljani (2009), skupinsko pa z različnimi projekti v Ljubljani, Zagorju, Mariboru, na gradu Snežnik in v Metzu (Francija).

Lea Kralj Jager (Hrvaška): Something Third

Lea Kralj Jager je diplomirala iz filmske animacije in grafičnega oblikovanja v Zagrebu, na Rdečih zorah pa bo predstavila svoje  diplomsko delo Something Third (Nekaj tretjega). Njeno avtobiografsko in obenem esejistično stop-motion animacijo sestavljajo podobe, naslikane na platno. Anonimni glavni lik lahkotno prehaja med žensko in moško spolno zaznamovanostjo, ‘vmes’ pa dopušča možnost za ‘nekaj tretjega’, ki je prav tako zaznamovano, le da se izmika črno-belemu slikanju družbenospolne mnogoterosti. Delo se teoretsko opira na prelomne feministične študije antropologinje Margaret Mead in filozofinje Simone de Beauvoir.

Lea Kralj Jager je razstavljala na zagrebških festivalih Queer Zagreb in Vox Feminae, pa tudi v tujini (Sydney, Brisbane, Melbourne). V Sloveniji razstavlja prvič. V hrvaški spletni reviji ‘od žensk za ženske’ Cunterview redno objavlja kolumno Žene i strip.

Povezavi:

Blog: http://nameless-lil.tumblr.com

Portfolio: http://jager.artician.com/portfolio

Animacija bo prikazana tudi na DJ večeru Revoltaža kolektiva Female’s’cream v petek, 11. marca ob 23.00 v klubu Monokel (ŠKUC-LL).

Kristina Posilović (Hrvaška): Introspection: Who Am I?

Projekt Introspekcija: kdo sem? izhaja iz vprašanja, kako ženske dojemajo svojo Drugost, in pri tem skuša na novo opredeliti koncept ‘materialne dediščine žensk’. Avtorica je prosila deset žensk različne starosti in razredne pripadnosti, da napišejo pismo sebi; tistemu vidiku sebe, ki ‘še ni rojen’. Prosila jih je, da izberejo predmet, ki jim pomeni največ, in tako ’same sebi zapustijo dediščino’.  Razstavljena bodo vsa pisma in predmeti.

Kristina Posilović (1982) je diplomirala iz hrvaškega jezika in književnosti. Trenutno v okviru doktorskega študija pripravlja disertacijo o erotičnih motivih v hrvaški prozi od leta 1945 do danes. Kot asistentka je zaposlena na Oddelku za kroatistiko na reški Filozofski fakulteti, ukvarja pa se s feministično in psihoanalitično teorijo, seksualnostjo, erotiko in pornografijo v književnosti, queer teorijo in vprašanjem cenzure v umetnosti.

Povezava: https://www.ffri.hr/index.php?option=com_people&Itemid=83&task=display&id=999

Program Zaklonišča organizira Zavod Pink Klip.

Za dodatne informacije se obrnite na Jerneja Škofa, direktorja Zavoda Pink Klip: + 386 40 794 780 ali pink.klip@gmail.com

Brezplačno.
































































8. MAREC
19:00
Zaklonišče v Parku slovenske reformacije
Otvoritev treh razstav: Lea Kralj Jager, Eva Lučka Kozak in Kristina Posilović
Za ostale slike klikni tu