Chill-Out Café/Reading Room

Chill-out kafič/čitalnica

V kafiču za sproščanje v galeriji Mizzart si lahko odpočijete, srečate druge obiskovalke in udeleženke festivala, popijete čaj ali kavo, brezplačno brskate po internetu in si ogledate razstavo odtrganih feminističnih in queer zinov, ki jo pripravlja medijska aktivistka, predavateljica in ustvarjalka zinov Red Chidgey (Velika Britanija/Avstrija).

Ob tem lahko prelistate še mnoge druge feministične, lezbične in gejevske revije, fanzine in festivalske kataloge. Na voljo bodo tudi brezplačni izvodi knjig izpod peresa žensk, ki so v zadnjih letih izšli pri založbi ŠKUC (v zbirkah Lambda in Vizibilija) in pri Centru za slovensko književnost (v zbirki Aleph). Tudi vi lahko prinesete pokazat, zamenjat ali prodat svoje!

Red Chidgey je feministična aktivistična zgodovinarka in ljubiteljica zinov, ki verjame v princip “naredi sama”. Ukvarja se z arhiviranjem mednarodne feministične in queer fanzinarske scene www.grassrootsfeminism.net, v predavalnicah razpravlja o skrivnostih feminizma tretjega vala in goji posebno ljubezen do feminističnih artefaktov, zgodb in materialnih kultur.

Čitalnico podpirajo Galerija Mizzart, Škratova čitalnica, Založba ŠKUC, Center za slovensko književnost, festival Mesto žensk in izdajatelji revij Girls Like Us, ProFemina, Narobe, Make/Shift, Women and Performance in Herstoria.
































































Galerija Mizzart
V četrtek (4. marec) in petek (5. marec) med 10.00 in 20.00, v soboto (6. marec) in nedeljo (7. marec) med 12.00 in 20.00
Chill-out kafič/čitalnica
Za ostale slike klikni tu