Deseirdeeler (Italy/Serbia): War and Alone

Deseirdeeler (Italija/Srbija): War and Alone

Miona Babić aka Deseirdeeler je skladateljica in pianistka, ki zadnjih deset let živi in dela v Italiji. Rodila se je leta 1973 v Beogradu, kjer je tudi diplomirala iz klavirja in jazzovskega petja. Potem ko se je v devetdesetih letih prejšnjega tisočletja preselila iz Beograda v tako imenovano Srednjo Evropo, se je najprej ukvarjala izključno in samo s klasično glasbo. Prelomnica je bil njen solistični avtorski gledališki projekt One Girl Show, s katerim se je leta 2000 uspešno predstavila v tržaškem Teatru Miela.

Deseirdeeler odtlej redno nastopa v najrazličnejših glasbenih žanrih. Čeprav je klasika njena “življenjska in glasbena osnova”, igra tudi v jazzovskih zasedbah, poje francoske šansone, kot pevka in/ali klaviaturistka pa igra tudi v etno in free inštrumentalnih zasedbah. Leta 2007 je predstavila avtorski cikel pesmi No Trumpet Song in k njemu privabila nekaj vrhunskih glasbenikov s področja bivše Jugoslavije. Z njo so nastopili bobnar in tolkalec Dušan Đukić (Pop mašina), saksofonist Dušan Petrović (Plejboj, Dvojac bez kormilara), kitarist Piti (Goribor) in bobnar Marco Quarantotto (Darko Jurković, Jino Touche, Goribor, Miro, Jiandri).

Izvirno glasbo, ki dá le malo na žanrske delitve in je zgolj formalno označena kot “alternativen/indie rock”, prepoznamo tudi v najnovejšem projektu War and Alone. Sama avtorica ga je zvočno in poetično opisala kot “spomenik tiste vrste samosti, ki je nihče ni izbral sam, a so se številni nanjo že navadili”.

http://www.myspace.com/deseirdeler

http://www.myspace.com/mionababic
































































4. MAREC
22:00
Klub Gromka
Solistični koncert
Deseirdeeler (Italija/Srbija): War and Alone
Za ostale slike klikni tu