ÖFA: I Ass Jazz

ÖFA-kollektivet (Švedska): I Ass Jazz

Postaneš tako potrebna, da bi se kar zjokala. Oči ti gorijo, a se ne moreš nehati smehljati. Zaljubiš se in bi nekoga kar ubila. Hočeš pripadati. Verjameš, da nekaj veljaš. Verjameš, da je zdaj vse mogoče. ZDAJ JE VSE MOGOČE! Počutiš se varno, vendar veš, da doživljaš nekaj nevarnega. Tega ne moreš povedati svoji mami; mogoče sedi ob tebi. Za življenje in smrt gre. Ne zbujamo sovraštva ali zaničevanja, temveč ljubezen uporabljamo kot orožje.

Plesno predstavo I Ass Jazz navdihujejo mjuzikli, MTV, čarodeji, kabaret, zajci in samba s perjanicami. Ukvarja se z vprašanjem žanrskih norm show-dancea, ki jih istočasno krši in se jim podreja. Koreografinja Amanda Apetrea z Emmo Tolander in Lisen Rosell kljubuje idealom ženskosti, ki se reproducirajo v plesu in popularni kulturi, ne da bi se odpovedala radosti, ponosu in samozavesti, ki jih je med plesom vedno občutila.

Vse tri plesalke so članice švedskega feminističnega performerskega kolektiva ÖFA-kollektivet, ki obstaja od leta 2003. Kolektiv funkcionira tudi kot skupina, ki med sodelujočimi odpira prostor za pogovor o splošnejših življenjskih vprašanjih, ter kot kreativno in profesionalno omrežje za 22 članic – poklicnih plesalk, novinark, učiteljic, socialnih delavk in glasbenic.

http://ofakollektivet.blogspot.com/
































































5. MAREC
20:00
Menza pri koritu
Plesna predstava
ÖFA-kollektivet (Švedska): I Ass Jazz
Za ostale slike klikni tu