Klubske zore: Travis or Alice, Kathron, Nastynancy in Pixel Bambi

 

Sobota, 9. 3. 2024, od 23.00 naprej

Monokel (stavba Lovci), Masarykova cesta 24, 1000 Ljubljana

Klubski večer

V univerzalnem jeziku glasbe

5 € < 00:00 > 7 €

 

Klubske zore: Travis or Alice, Kathron, Nastynancy in Pixel Bambi

Klubski večer festivala bo potekal v hitrih ritmih, z mapiranimi video projekcijami, do jutra.

 


 

Travis ali Alice (Alisa Mullen) je ukrajinska DJka in producentka, ki trenutno živi v Berlinu. Kot redna obiskovalka založbe System Error in njihovih dogodkov si je Travis ustvarila tržno nišo s svojim edinstvenim slogom, v katerem brezhibno združuje različne žanre. Njeni seti segajo od breakov, techna in trancea do glitch hopa in minimala, s čimer prikazujejo vsestranski razpon. Sredi te raznolikosti sije njena nesporna ljubezen do basovske glasbe, rezultat pa so nepričakovane, a harmonične kombinacije, ki očarajo občinstvo.


Alice, znana po svojih presenečenjih za mešalko, je pridobila priznanje kot izvajalka, ki ji je vredno prisluhniti. Njen miks za Trommel je bil predstavljen v RA’s Mix Of The Day in bila je priznana v DJMag’s “Artists You Need to Hear.” Kljub razmeroma kratkemu času, ko je kot DJ, Alice prinaša bogate izkušnje iz svojega ozadja plesne kulture. Prej je vodila lastno umetniško agencijo v Kijevu, pomagala pri PR-ju za klube, kot je »Closer«, in prispevala k raznim elektronskim projektom. Travis se je ukvarjala tudi z izobraževanjem, z brezplačnimi predavanji za DJ-je o učinkoviti komunikaciji in pisanjem člankov za mednarodne medije.


Alisa, ki trenutno študira na inštitutu “Catalyst” v Berlinu elektronsko glasbo in studijsko produkcijo, je že pustila pečat z “No Witnesses”, skladbo, ki je bila predstavljena na tretji kompilaciji založbe “Nasty Enterprises” NKK.
Travis, ki se opisuje kot glasbeni piflar, miksanje skladb in glasbeno produkcijo vidi kot iskanje popolne formule, ki združuje glasbeno razsvetljenje, ples in veselje. Njena predanost premikanju meja in ustvarjanju poglobljenih zvočnih izkušenj utrjuje njen status obetavnega talenta na svetovni sceni elektronske glasbe.

soundcloud.com/travis_alisa

 


 

Kathron je svojo ustvarjalno pot začela leta 2018 v kolektivu Cooltura Electronica. Selekcijo glasbe črpa pri založbah, kot so Token, Mote Evolver, Blue Print, Illegal Alien Records ipd., svoje bobniče pa brusi tudi kot tonska tehnica na Radiu Študent. V svojih setih prepleta abstraktne težke koračnice in hipnotične melodije, kar se razvije v edinstveno razmerje grobega in emotivnega doživetja.

 


 

Nastynancy je bass didžejka in članica kolektiva Nimaš Izbire. V prvi vrsti jo privlačijo hitrejši ritmi raznoraznih breakov, footworka in ghettotecha, seže pa tudi po electro izročilu. Praviloma energični seti iščejo stičišče med manično nostalgijo in ritmičnim kaosom.

 


 

Beti Frim aka Pixel Bambi je vizualna umetnica, ki združuje digitalne in analogne medije v iskanju drugačnih načinov sobivanja. Kot oblikovalka in VJka sodeluje s kolektivoma Ustanova in Nimaš izbire. Ob tem je producirala animacije za londonsko založbo Be More Childish, ustavrila pa je tudi animacije za slovenske skupine, kot sta Masaž in mala roza muca, s katerim sodeluje tako v glasbenem kot vizualnem izrazu.

 


 

Info

Organizacija: 25. Mednarodni feministični in kvirovski festival Rdeče zore

Grafična podoba festivala: Ariane Podlesny

Foto: Arhiv izvajalk_cev

Kontakti za medije: Saša Nemec, rdece.zore@gmail.com

Koprodukcija: Klub Monokel

Sofinanciranje: Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo

 


Povezava do Facebook dogodka


Donacije


 
































































9. MAREC
23:00
Klubske zore: Travis or Alice, Kathron, Nastynancy in Pixel Bambi