Koncertne zore x FriFroma: Tizia Zimmermann in Pablo Lienhard (CH)

 

Sreda, 6 March 2024, ob 22.00

Klub Gromka, Masarykova 24, 1000 Ljubljana

Koncert

V angleškem jeziku

Vstop prost, zbirali se bodo prostovoljni prispevki

 

Koncertne zore x FriFroma: Tizia Zimmermann in Pablo Lienhard (CH)

Dvojec, ki ga tvorita Pablo Lienhard, na elektronskih napravah in züriška harmonikarka Tizia Zimmermann. Z leti sta razvila zelo natančno uglašen način igranja in združevanja zvokov. Občinstvo je ob njunem nastopu pogosto presenečeno nad psihoakustičnimi učinki ki se sprožijo in dejstvom, da je včasih nemogoče razločiti zvok enega od zvoka, ki ga proizvaja drugi. Njun prvi album Kaputt je izšel pri založbi Wide Ear Records leta 2021 na vinilu in v digitalni obliki.

 

Dogodek je nastal v okviru dogodkov FriForma in pod okriljem Inštituta ON Rizom.

 


 

Tizia Zimmermann je glasbenica, aktivna v polju svobodne improvizacije in eksperimentalnega hrupa ter na področju interpretacije sodobne klasične glasbe. Leta 2018 je diplomirala iz klasične harmonike na bernski Visoki šoli za umetnosti (Hochschule der Künste). Leta 2020 je tam tudi magistrirala na oddelku za performans. V okviru zanimanja za sodobno improvizacijo je del različnih platform, kot denimo Kolektiva Gamut iz Züricha. Sodelovala je pri izvedbi “Winterreise” Hansa Zenderja pod dirigentom Emiliem Pomàricom in “Die Odyssee” Leonard Eversa pod dirigentom Eduardom Strausserjem v Operni hiši v Zürichu.

Pablo Ulises Lienhard je improvizator in zvočni umetnik. V različnih kontekstih ga lahko redno srečamo na saksofonu, za mešalno mizo (brez vhoda), na pedalih z učinki ali računalnikih – redkeje, pa tudi pri izbiri glasbe, na katero lahko ljudje plešejo.

 


 

Info

Organizacija: 25. Mednarodni feministični in kvirovski festival Rdeče zore

Produkcija: KUD Mreža

Koprodukcija: FriForma/KUD Mreža, Inštitut ON Rizom

Soorganizacija: Klub Gromka

Sofinanciranje: Mestna občina Ljubljana, Oddelek za kulturo, ProHelvetia

Kontakti za medije: Saša Nemec, rdece.zore@gmail.com

 


Povezava do Facebook dogodka


Donacije


 
6. MAREC
22:00
Koncertne zore x FriFroma: Tizia Zimmermann in Pablo Lienhard (CH)