foto: Špela Škulj

Pod vodo – potopljena koncertna predstava

Vljudno vabljene_i na potopljeno koncertno predstavo Pod vodo v sredo, 6. marca 2019, ob 18. uri, v Cirkusarno NaokROG, AT Rog. Število obiskovalcev_k je omejeno, rezervacije sprejemamo preko: rdece.zore@gmail.com

***************************

Pod vodo je avtorski projekt Alenke Marinič in Maje Dekleva Lapajne, ki ju družijo poglavitna obdobja skupnega ustvarjanja ter tesen prijateljski odnos, obenem pa tudi pozicija, v kateri sta se znašli kot ustvarjalki: generacija srednjih let, ki ne ujame več starih socialnih ugodnosti, obenem pa ne spada v kategorijo perspektivnih “mladih umetnikov”, mami majhnih otrok, samozaposleni v kulturi, prekarni delavki, članici srednjega razreda v izginjanju oziroma drsenju navzdol, ženski. Pod vodo je igriva zmes koncerta in gledališke predstave, ki se po eni strani posveča občutenjem represije, prekarnosti in ujetosti v neoliberalne odnose, po drugi strani pa ustvarjalki iščeta nove prostore, kjer še lahko živijo in se razvijajo drugačni odnosi. Pod vodo je duhovit odrski razmislek o tem, kje trenutno smo ter kam se lahko umaknemo.

 

Maja Dekleva Lapajne in Alenka Marinič, dolgoletni sodelavki pod okriljem Kolektiva Narobov, sta ustvarjalki na področju uprizoritvenih umetnosti s poudarkom na improvizaciji, klovnovstvu in fizičnem gledališču.
































































6. MAREC
18:00
Pod vodo – potopljena koncertna predstava