Z'borke, foto: Rebeka Bernetič

Koncert: Feministični pevski zbor Z’borke (SLO)

Na oder Rdečih Zor se po enem letu vrača Feministični pevski zbor Z’borke. Z’borke ohranjajo svoje prvotno poslanstvo promoviranja ženskih avtoric, izpostavljanja družbenih problemov žensk in opozarjanja na mizogina, seksistična in nacionalistična sporočila, ki so vse prevečkrat navzoča tako v zborovski kot tudi v popularni glasbi.

Zaradi nestrinjanja s tradicionalistično slovensko zborovsko sceno, katere akterji_ke vede ali nevede vztrajno reproducirajo problematična sporočila, se je skupinica pevk odločila stopiti na drugačno pot. Tako je nastal zbor brez hierarhične strukture, kjer sta solidarnost in enakost v različnosti pravilo in vodilo, kjer glasba ni samo v domeni estetike, ampak predstavlja tudi neposreden politični angažma.

Z’borke so se v dveh letih od nastanka lotevale predelav mizoginih pesmi, s kolegicami spesnile “feministično himno” in se lotile repertoarja, ki ženske postavlja v središče ter krepi solidarnost in ozaveščenost. Na Rdečih zorah bodo prvič v celoti predstavile nov repertoar, začinile pa ga bodo z “zračno” intervencijo Danijele Zajc.

https://www.facebook.com/FPZ.Zborke

Krvavo priporočeni prostovoljni prispevki
































































8. MAREC
20:00
Koncertna dvorana Rog
Koncert: Feministični pevski zbor Z’borke (SLO)