Bella Cuts, foto: Emanuele Torti

Performans: Lady Gaby (RO/NEM), DJane program: Bella Cuts (NZ, NEM)

23:30 Performans: Lady Gaby (RO/NEM)

Gaby Bila-Günther – Lady Gaby je performerka, ki je bila v Berlinu označena za ‘Peaches poezije’, časopis The Age (Melbourne) pa jo opisuje kot razposajeno, energično in nenavadno poetično.

Sama pravi, da je njeno poezijo potrebno doživeti v živo – na odru jo pospremi z ritmično podlago. Feministka, ki s svojimi energičnimi performansi, v katerih se ukvarja z mnogimi tabuji, vedno zabavno, dostikrat cinično in pikro skozi opise vsakodnevnih trenutkov prikaže sranje patriarhata.

V Romuniji rojena Gaby Bila-Günther živi in deluje v Berlinu, kamor je prispela iz Melbourna. Njeni članki, poezija in kratke zgodbe se pojavljajo na spletu, v časopisju, revijah in literarnih antologijah v Avstraliji, Angliji, na Češkem, v Nemčiji in na Norveškem. Nastopala, kurirala, razstavljala in pisala je v že omenjenih državah, a tudi na Danskem, v Italiji, Španiji in na Škotskem. Sodelovala je z umetnicami_ki, kot so: Stelarc, Ron Athey, Vaginal Davis, Girls Who Like Porno …

Povezave:
https://soundcloud.com/lady-gaby

o

00:30 DJane program: Bella Cuts (NZ, NEM)

“Bella Cuts vas pripravi do plesa na ruševinah bele nadvlade kapitalističnega patriarhata.” – Vaginal Davis
o
Obsesija s plesnimi ritmi se je pri Belli Cuts začela leta 1999, ko je s fotografskim objektivom dokumentirala novozelandsko klubsko sceno. A vendar je fotoaparat kmalu zamenjala za gramofon in se sama preizkusila kot didžejka. Trenutno živi v Berlinu, kjer od 2011 dalje aktivno soustvarja tamkajšnjo klubsko sceno – kot didžejka, producentka, radijka. Na berlinskem alternativnem radiu vodi mesečno oddajo v sklopu programa Expatriarch, ki predstavlja stičišče glasbe, feminizma in kvira. Njen EP prvenec bo letos izdan pri založbi Reveller Records. Pred nastopom na festivalu lahko njene eklektične mash upe in kompilacije, kjer prednjačijo neizprosni booty bass in femme ritmi, preverite na  www.mixcloud.com/bellacuts.
o
Povezave:
o
Krvavo priporočeni prostovoljni prispevki
































































4. MAREC
23:30
Koncertna dvorana, Tovarna Rog
Performans: Lady Gaby (RO/NEM), DJane program: Bella Cuts (NZ, NEM)
Za ostale slike klikni tu