Juliet Jacques, foto: Pal Hansen

Literarni večer z Juliet Jacques (GB) – “Trans: A Memoir”

Na literarnem večeru bo Juliet Jacques brala iz svoje knjige Trans: A Memoir, ki jo je izdala Verso books, največja neodvisna in radikalna založba v angleško govorečem svetu.

Ganljiva avtobiografija Juliet Jacques prepleta osebno s političnim in je impresivno raziskovanje dilem trans politike; tem, ki obljubljajo, da bodo spremenile naše razumevanje tega, kaj pomeni biti živ_a.

V juliju 2012, v starosti 30 let, je Juliet Jacques prestala operacijo potrditve spola, proces, ki ga je je z nepopustljivo odkritostjo opisala v seriji člankov v nacionalnem časopisu. Trans govori o njenem življenju do sedanjega trenutka, je zgodba o odraščanju, definiranju same sebe in o hitro spreminjajočem se svetu spolnih politik.
http://www.versobooks.com/books/1975-trans

Juliet Jacques je neodvisna publicistka, ki  piše za The Guardian, The New Statesman, TimeOut, The London Review of Books, Cinease, 3:AM in druge medije. Piše o literaturi, filmu, spolu, spolnosti in nogometu. Njena serija člankov Transspolna potovanja, objavljenja v časopisu The Guardian, je bila leta 2011 nominirana za Orwellovo nagrado. Je soustanoviteljica kampanje The Justin Campaign, ki se bori zoper predsodke do LGBTQ* posameznic in posameznikov v nogometu.

Z Juliet Jacques se bo pogovarjala Suzana Tratnik, pisateljica, prevajalka in publicistka.

V angleškem jeziku.

Koprodukcija: Založba Verso books
Soorganizacija:
ŠKUC – Kulturni center Q (Klub Tiffany), Mira – Ženski odbor Slovenskega centra PEN, Knjigarna Azil, British Council Slovenija
Podpora:
Britansko veleposlaništvo v Ljubljani

Vstop prost

Zemljevid AKC Metelkova mesto
































































7. MAREC
18:00
ŠKUC - Kulturni center Q (klub Tiffany), AKC Metelkova mesto
Literarni večer z Juliet Jacques (GB) – “Trans: A Memoir”
Za ostale slike klikni tu