Projekcija filma in pogovor – Ana Opalić, Noah Dalija Pintarić (HR): Još jednom

Još jednom  (Še enkrat) (2014, 62′) je dokumentarni film, ki spremlja življenja petih prijateljic_jev – štirih lezbijk in ene transspolne osebe – v obdobju sedmih let, od leta 2007 do 2013. Ana, Noah, Mima, Helena in Ivana so doživele_i več intenzivnih čustvenih odnosov – končevale_i so stare in začenjale_i nova razmerja, se zaljubljale_i in odljubljale_i, razočarale_i sebe in druge in se o vsem tem pogovarjale_i s sabo in s kamero. Spremljamo protagoniste_ke, ki z obrobne in diskriminirane družbene pozicije poskušajo razumeti naravo medosebnih odnosov skozi lastne »neuspele/neuspešne« ljubezenske zgodbe.

Film, ki v fokus poleg ljubezenskih odnosov postavi prijateljstvo, aktivizem in kreativno delo, je nastal iz potrebe avtorske ekipe in ostalih sodelavk_cev filma, da pogledajo na intimne odnose, skozi katere se gibljejo, s širše perspektive. Preko humorja in samokritike pokaže gverilski dokumentarec zanimiv uvid v samo LGBTQ skupnost in specifičnost le-te ter stile znotraj nje, s preseganjem družbeno-spolnih stereotipov pa presega tudi osebne izkušnje in preizprašuje oblike, v katerih se intima protagonistk_ov dotika politične in družbene realnosti, ki jih obkroža.

Projekcija je v hrvaškem jeziku z angleškimi podnapisi.

Po filmu bo sledil pogovor z režiserko Ano Opalić in tremi nastopajočimi v filmu, Gabrijelo Ivanov, Mimo Simić ter Ivano Kovačić. Pogovor bo vodila Tea Hvala.

V slovenskem, hrvaškem in angleškem jeziku.

Trailer Još jednom (Še enkrat)

Soorganizacija: Klub Gromka

Dogodek finančno podpira Zaklada “Kultura nova” (Zagreb).

Prostovoljni prispevki

Zemljevid AKC Metelkova mesto
































































5. MAREC
18:00
KLUB GROMKA
Projekcija filma in pogovor – Ana Opalić, Noah Dalija Pintarić (HR): Još jednom
Za ostale slike klikni tu