Trash kit (foto: Emilie Goudband)

Koncert: Trash Kit (VB) in Napravi mi dete (SLO)

Trash Kit (VB)

V Ljubljano prvič prihaja Trash kit, ženski trio iz londonskega podzemlja! Njihove vplive bi lahko iskali v angleških skupinah iz 70-ih, kot so X-Ray Spex, The Slits in The Raincoats, vendar njihova glasba še zdaleč ni le retro nostalgija, ampak gre za moderno interpretacijo izvirnih in kompleksnih melodij, ki spomnijo tudi na odlične tUnE-yArDs in Foals (album Antidote). Rachel Aggs, Rachel Horwood in Ros Murray domiselno spajajo eklektiko afrobeata, postpunka, indierocka in art-popa. V vsej tej kontrolirani zmešnjavi melodij in ritmov ni prostora za težke in distorzirane kitarske akorde, ampak prednjači sinkopirana afriška ritmika s prepletajočimi se vokali in skupinskim petjem. Do sedaj so punce izdale dva albuma: istoimenski prvenec je izšel leta 2010, medtem ko je drugi album Confidence ugledal luč lanskega decembra. Na tokratni evropski turneji bo na bas pozicijo vskočila Gill Partington in zamenjala nosečo Ros Murray.

Vabljeni na igriv in poskočen trampolin nore plesne glasbe!

Povezave:
https://www.facebook.com/pages/TRASH-KIT/329766302806?fref=ts
http://upsettherhythm.co.uk/trashkit.shtml
http://trashkitrules.blogspot.com/
https://twitter.com/trashkitt
https://soundcloud.com/r4ggs
Trash kit – Medicine


Napravi mi dete (SLO)

Bend Napravi mi dete je veljal za enega največjih presenečenj, ki jih je v zadnjem času ponudila naša glasbena scena. Tudi glasbeni kritiki, ki so jih primerjali s hrvaško-slovensko Lollobrigido ali južnoafriškim Die Antwoord, priznavajo, da so v našem prostoru nekaj svežega, drugačnega. Po razpadu skupine vokalistka, frontwomanka in idejna vodja skupine, Katarina Rešek alias Kukla Kesherović, nadaljuje s solo glasbenim projektom. Pela je že malih nog, hodila je k pevskemu zboru, pisala pesmi in besedila komadov, ob tem pa se najbolj navduševala nad Björk in M.I.A., nad rapom in hip hopom, etno glasbo in glasbo Bollywooda. Domača elektronska pop mutacija Napravi mi dete vztraja pri minimalističnih besedilih, napisanih v metaforah, ki jih snuje v slovenščini, srbščini, včasih v angleščini pa tudi v makedonščini.
Napravi mi dete glasbenici pravzaprav pomeni še bistveno več kot le bend, saj ji s tem, ko sama snuje čisto vse, tudi videospote in animacije, omogoča, da odkriva in razvija še vse svoje druge potenciale. Katarina je torej glasbenica, angažirana in talentirana vizualna umetnica ter VJ-ka.

Povezave:

https://www.facebook.com/pages/NAPRAVI-MI-DETE/855104467866356?fref=ts
https://soundcloud.com/napravi-mi-dete
https://twitter.com/napravi_mi_dete


DJane program: Cica Mica (SLO)

Železni jugoslovanski repertoar, od šlaga 60-ih do sintuoznih 80-ih, ob nenehni spremljavi brezčasne trešerice.

Soorganizacija: Menza pri koritu
Priporočena podpornina: 7€, 2€ (DJane program)

Zemljevid AKC Metelkova mesto
































































7. MAREC
22:00
MENZA PRI KORITU
Koncert: Trash Kit (VB) in Napravi mi dete (SLO)
Za ostale slike klikni tu