Delavnica – Lezbični partnerski odnosi: Tijana Popivoda (SRB) in Dragana Vujinović (SRB)

Na delavnici se bomo pogovarjale o naših čustvenih pričakovanjih v partnerskih odnosih, nesoglasjih, radosti in sreči. O tem, kako ponotranjena lezbofobija vpliva na naše odnose, o fazah odnosa, o razhodih kot mestih rasti.

Delavnica o lezbičnih partnerskih odnosih je namenjena lezbijkam, kvir in trans dekletom, ki imajo izkušnjo istospolnega ženskega partnerskega odnosa.

Število mest omejeno, prijava nujna na: rz.delavnica@gmail.com.

Na izkušenjskih delavnicah se udeleženke_ci dogovorijo za pravila zaupanja in aktivnega poslušanja, saj lahko le tako ustvarijo varen prostor za izpostavljanje lastnih izkušenj na dogovorjeno temo. Ob koncu delavnice se temo povzame v kontekstu družbenih/patriarhalnih sistemov oblikovanja obnašanja spolov (osebno je politično), kot tudi v kontekstu principov čustvene pismenosti, ki nam pomagajo pri spoznavanju sebe, drugih in družbe, v kateri živimo. Izkušenjske delavnice niso diskusijski krožek, zasnovane so na feminističnih principih skupin za osveščanje. Trajajo med 1,5 in 3 urami.

Tijana Popivoda je radikalna feministična lezbijka in feministična svetovalka v Autonomnom ženskom centru Beograd, kjer dela z ženskami, ki so doživele moško nasilje. Že pet let se v Novosadskoj lezbejskoj organizaciji NLO in v Konsultacije za lezbejke, Beograd, ukvarja s svetovanjem lezbijkam. Aktivna je v feminističnem gibanju, gibanju proti nasilju nad ženskami, proti vojni, fašizmu in lezbofobiji.

Dragana Vujinović je feministična lezbijka. Že več kot 15 let organizira v Autonomnom ženskom centru Beograd skupino za samopomoč ženskam, ki so doživele moško nasilje. Od leta 1995 je aktivistka Labrisa – beograjske skupine za lezbične človekove pravice, bila je tudi udeleženka zgodovinskega Prvega lezbičnega tedna, ki je leta 1997 potekal na Pohorju.

V srbskem, angleškem in slovenskem jeziku.

Soorganizacija: ŠKUC – Kulturni center Q (klub Tiffany)

Vstop prost.

Zemljevid AKC Metelkova mesto
































































6. MAREC
17:00
ŠKUC - Kulturni center Q (klub Tiffany), AKC Metelkova mesto
Delavnica – Lezbični partnerski odnosi: Tijana Popivoda (SRB) in Dragana Vujinović (SRB)
Za ostale slike klikni tu