QueerOS

Željko Blaće (HR): Queerovski operacijski sistem (Queer OS) @ Ljudmila

Rdeče zore in Ljudmila predstavljata

delavnico (3. srečanje traja do 16:00)

Željko Blaće (HR): Queer OS: Operacijski sistem za pedre, radikalne buzije in zvedave piflarje

Pridružite se nam v sodelovalno-ustvarjalnem raziskovanju (množgančkanju in ustvarjanju prototipov) pri tridnevnem projektu, ki bi lahko predstavljal pokvirjanje tehnologij. Z uporabo koncepta Queer OS  kot paradigme bomo pogledali, kaj se lahko in kako se pokvirja normativne sisteme.

Cilj delavnice je navdihniti ustvarjalno in kritično delo na področju naredi-sam tehnologije, prav tako pa v ospredje postaviti različne družbene,politične, ekonomske in estetske razprave v tehnologiji.

Delavnica Queer operacijskega sistema (Queer OS) obsega 3 segmentne module
(6., 7., 8. marec):
#1 predstavitev udeležencev/-enk, predstavitev koncepta in odprta debata
#2 mapiranje idej, pristopov, metod dela in prototipov
#3 delo na prototipih, predstavitev, skupinska kritika in množgančkanje

Željko Blaće, dela na področju digitalnih umetnosti in medijske kulture v zagrebškem Multimedia inštitutu (od leta 1999, kot soustanovitelj), kot programer v internetnem klubu MaMa ter mednarodnih projektov za inštitut Multimedia. Kot udeleženec/govorec/član žirije je sodeloval na mednarodnih medijskih dogodkih in razstavah, razstavljal tudi kot vizualni/medijski umetnik, organiziral večje konference na temo novih medijev, seminarje in delavnice. Kuriral in postavil je razstave:  : “GenArt” (May 2002), “Silent*Observers – streaming media and observation practices” Rijeka (September 2005) in San Diego (June2006), “afterMETAphores” (Sept 2007 – ), “CreativeClusters” (April 2008), “db:ae – database aesthetics” (Sept2008). Skupaj z Andreasom Broeckmannom je so-kuriral razstavo »runtimeART«. Kot raziskovalec na akademiji Jan van Eyck v Maastrichtu je raziskoval percepcijo in posredovanje javnega prostora in razmerij med podobami. Od leta 2006 se posveča raziskovanju fenomenov nakopičene kreativnosti in od leta 2010 kot doktorski kandidat temi pokvirjanja/de-normalizaciji športa. http://zeljko.blace.name/

Trajanje: 10 ur (3 srečanja)
Termini:
sreda, 6. marec od 12.–14. ure
četrtek, 7. marec od 11.–15. ure
petek, 8. marec od 12.–16. ure

V angleščini, hrvaščini in slovenščini. Udeležba brezplačna. S seboj prinesite prenosne računalnike. Število udeležencev je omejeno. Prijave sprejemamo na: delavnica@ljudmila.org.

Koprodukcija: Ljudmila, ljubljanski laboratorij za digitalne medije, Rimska 8, Ljubljana

Kako do Ljudmile
































































8. MAREC
12:00
Ljudmila, Rimska 8, Ljubljana
Željko Blaće (HR): Queerovski operacijski sistem (Queer OS) @ Ljudmila