U pol' 9 kod Sabe

Koncerta JUNEsHELEN (SLO/A) in U pol’ 9 kod Sabe (HR) ter DJ program z Dot in Ninabelle (obe SLO) @ Menza pri koritu

Rdeče zore in Menza pri koritu predstavljajo

Koncert

JUNEsHELEN (SLO/A) ob 22.00

Nina Šardi, ki približno dobro leto ustvarja glasbo pod umetniškim imenom JUNEsHELEN, je mlada in neuveljavljena glasbenica iz Slovenije, ki živi in deluje v avstrijskem Gradcu. Zanima jo raziskovanje ambientalne, elektronske in eksperimentalne glasbe, ki v kombinaciji z njenim mističnim glasom pričara zanimivo emotivno zvočno krajino. Ker je strastna ljubiteljica tako glasbe kot plesa, občasno nastopa tudi kot DJ-ka.

Povezavi:
http://soundcloud.com/juneshelen
https://www.facebook.com/JUNEsHELEN

Koncert

U pol’ 9 kod Sabe (HR) ob 22.30

U pol’ 9 kod Sabe je osemčlanska zasedba, ki je leta 2009 nastala v stanovanju basistke Sabe, od tod torej ime. Pogovore ob kavi so nadomestile z uglasbenimi pesmimi, ki so mešanica indie pop glasbe in kabareta. Z njimi uspešno nastopajo v zagrebških klubih in na festivalih, kot so Cest is d’best, Vox Feminae, L-fest.

S svojo aktivistično držo, ki jo je skupina zavzela že v samem začetku, podpirajo marginalizirane skupine v družbi in se v svojih pesmih dotikajo problematik iz vsakdanjega življenja družbenih manjšin, tudi tistih povezanih s spolom in spolno orientacijo. Zagrebška feministična-queer scena je nekatere izmed njihovih pesmi vzela za svoje (“Prihvaćam sve”, “Veseli svaki me kraj”, “Želim biti strejt” ipd.). Akustični aktivizem je bistvo njihovega obstoja in ustvarjanja.

Njihov prvi album, ki je trenutno še v nastajanju, govori o zagrebškem queer življenju, drugi pa bo verjetno spregovoril o ostalih depriviligiranih skupinah, kot so na primer ljudje, ki še vedno berejo knjige. Najbolj znana pesem “Prihvaćam sve” je bila 8 tednov zapored na vrhu lestvice Radia 101. Velikokrat nastopajo skupaj z indie skupino Radost! in aktivističnih zborom Le Zbor.

Zasedba:
Ana Opalić (klaviature), Martina Zvonić (vokal), Sabina Naranđa – Saba (bas), Goran Bogunović (kitara, ukulele), Marieta Bakota (saksofon), Olga Šunjara (akustična kitara), Zrinka Kolarić (bobni), Ana Jurišić (violina).

Povezave:
https://www.facebook.com/pages/u-pol-9-kod-sabe/125553124134391?sk=info
http://www.myspace.com/upoldevetkodsabe/music
http://www.youtube.com/user/upol9kodsabe


DJ program

Dot (SLO) ob 23.30

Nataša Muševič alias Dot velja za pionirko slovenskega dubstepa. Poleg tega je tudi intermedijska umetnica, producentka elektronske glasbe, skladateljica, pevka, performerka in specialistka za studijsko snemanje zvoka. Trenutno se posveča predvsem produciranju in sodelovanju z založbami in umetniki iz Londona ter Ljubljane. Leta 2008 je končala podiplomski študij Recording Arts na School of Audio Engineering v Londonu. Je soustanoviteljica neodvisne glasbene založbe Imminent Recordings, ki velja za prvo dubstep založbo, ki sta jo vodili ženski producentki. V preteklih letih je sodelovala z vrhunskimi glasbeniki in producenti, kot so brazilska pevka Clara Moreno, producent elektronske glasbe Adam Wilson, londonski pionir dubstepa Chefal, jazzfhovska zasedba Zed-U, saksofonist Andy Williamson in beat-boxer MC Zani. Je klasično šolana pianistka. Kot pevka je sodelovala na dveh ploščah Ali Ena/ Dalaja Eagola in z mnogimi drugimi domačimi izvajalci. Na področju intermedijske umetnosti je sodelovala pri projektih Mgnetic Matrix (z Markom Batisto), Sonične Skulpture (z Boštjanom Čadežom, Markom Batisto in Satjo Lumbar) in Sonosthesia (z Jernejom Marušičem alias Octexom). Trenutno vodi Creative Commons glasbeno založbo Read Write Music, kjer je leta 2012 izdala svoj samostojni dolgometražni prvenec Calling Home, v letošnjem letu pa se obeta izdaja prve kompilacije slovenskega dubstepa. Svojo glasbo je prispevala tudi za kontroverzen dokumentarec Jaz sem Janez Janša (2012).

Povezave:
http://www.readwritemusic.org
http://www.youtube.com/user/ReadWriteMusicTunes
http://soundcloud.com/dottt
http://www.sonosthesia.com
http://magneticmatrix.wordpress.com

Ninabelle (SLO)

Od mehkih elektronskih zvokov do mračnega tehna.

https://soundcloud.com/ninabelle

Soorganizacija: Menza pri koritu

Vstopnina: 5 €

Zemljevid AKC Metelkova
































































9. MAREC
22:00
Menza pri koritu, AKC Metelkova mesto, stavba Hlev, Masarykova 24
Koncerta JUNEsHELEN (SLO/A) in U pol’ 9 kod Sabe (HR) ter DJ program z Dot in Ninabelle (obe SLO) @ Menza pri koritu
Za ostale slike klikni tu