Delavnica video reportaže

Delavnica video reportaže: Marion Trotte (FR) in Eva Matarranz (E) @ Galerija Mizzart

Rdeče zore predstavljajo

Delavnica video reportaže

vodita: Marion Trotte (FR) in Eva Matarranz (E)

“Kako posneti zanimive in hkrati informativne posnetke za reportažne ali dokumentarne namene?”

Delavnica video reportaže bo potekala v času festivala Rdeče zore. Namen delavnice je predvsem, da se udeleženke/ci naučijo osnov snemanja in montiranja videov za kratko reportažo ali dokumentarni video. Začeli bomo z osnovami izdelave filma, nato pa se bomo osredotočili na reportažo in končali z izdelavo reportažnega videa o festivalu Rdeče zore.

Udeleženke/ci naj prinesejo svoje video kamere ali fotoaparate, ki jih bodo uporabile/i za snemanje popoldanskih ali večernih dogodkov (od petih naprej – po dogovoru) na Rdečih zorah. Med snemanjem jih bosta z navodili in nasveti spremljali mentorici Marion Trotte in Eva Matarranz. V soboto in nedeljo se bodo udeleženke/ci delavnice naučili osnov video montaže. V ta namen bodo na voljo trije računalniki. Če udeleženke/ci želijo za montiranje uporabiti svoje računalnike, je to seveda dobrodošlo.

Prvo srečanje z udeleženkami/ci bo v sredo 16:00-18:00 v Mizzartu.
Montiranje posnetega materiala bo potekalo v soboto (10:00-14:00) in nedeljo (10:00-18:00) v Stari elektrarni.

Cena delavnice je 10 €, število udeleženk/cev je omejeno (8). Jezik: angleščina.
Vse/i udeleženke/ci bodo imeli prost vstop na vse dogodke festivala Rdeče zore.
Prijave in več informacij na email naslovih: rz.delavnica@gmail.com in anacigon@gmail.com (V zadevo napišite: PRIJAVA ZA VIDEO DELAVNICO) ter po telefonu na 041 862 145.

Marion Trotte (Francija, 1988) je diplomirala na oddelku Image and Sound na Université de Bretagne Occidentales v Brestu, Francija. Od leta 2008 je bila dejavna na filmskem področju, kjer si je nabrala praktične izkušnje na različnih nivojih filmske produkcije. Delala je kot režiserka, pomočnica režiserja, snemalka, montažerka, direktorica fotografije, oblikovalka luči in drugo. Ima izkušnje na področju filmskega ustvarjanja, kot tudi na področju televizijske produkcije. Leta 2011 je debitirala s svojim prvim solo režijskim projektom, glasbenim filmom “La Cena”.

Eva Matarranz (Španija, 1982) je diplomirala kot avdiovizualni tehnik na Escola de Imaxe e Son de Coruna, Španija. Od leta 2004 se ukvarja z videom in montažo, zlasti na področju dokumentarne produkcije. Izkušnje ima tudi s fotografijo. Od leta 2010 kot mentorica in avtorica sodeluje z Luksuz produkcijo (Krško, Slovenija) na področju produkcije kratkih fikcijskih in dokumentarnih filmov.

Soorganizacija: Zavod Bunker

Zemljevid AKC Metelkova
































































Galerija Mizzart, AKC Metelkova mesto, stavba Pešci - prvo nadstropje, Masarykova 24
Delavnica video reportaže: Marion Trotte (FR) in Eva Matarranz (E) @ Galerija Mizzart
Za ostale slike klikni tu