Wanda & Nova deViator, Resistance (Foto1 Nada Žgank)

Multimedijski performativni koncert Wanda & Nova deViator (SLO) in DJ program z elminjaninjo (SLO) @ Menza pri koritu

Rdeče zore in Menza pri koritu predstavljata

Koncert

Wanda & Nova deViator (SLO): Upor (Resistance) ob 22.00

Wanda & Nova deViator (Maja Delak & Luka Prinčič) je umetniški/performativni duet, ki se poslužuje različnih medijev (performans, zvok, video, fizično računalništvo, tekst, okoliščine), da bi raziskal in prikazal današnji način življenja. WNDV.SI je njuna glavna spletna platforma. Wanda je prvič nastopila z delom  ‘Ways of Love’ (Načini ljubezni), ki je pravzaprav reapropriacija skladbe ‘You Don’t Own Me’ (Nisem tvoja last) v obliki elektro panka in s spremljajočim močnim, kričečim vokalom. Med postopkom improvizacije na doma narejenem granulatorju v Pure Data se je avtorica izkazala s pretanjeno občutljivostjo za zvok, razpršen v času. To je bil tudi razlog za sodelovanje z Nova deViator, ki je na slovenski elektronski in ‘hrup’ sceni prisoten že več kot desetletje in se ukvarja predvsem z elektronskim ‘brejk-bitom’.

Njun projekt ‘Resistance’ (Upor) je nastal kot klubska različica multimedijskega koncertnega performansa ‘Frozen Images’ (Zamrznjene podobe). Svojo premiero je doživel na dogodku UltraWax v klubu K4. Gre za stremljenje k transcendenci plesišča v smislu zavestne in namerne zmožnosti upiranja telesa sili razuma.

Poslužuje se jezika elektronskih ritmov, ponavljajočih se vzorcev metalične melodije, nasilnega fanka, previdno izdelane dinamike suspenza, vrhuncev in minimalizma. V temi, stran od spektakla, se tako približa prepotenim telesom.

To je sonični, tekstualni in vizualni prostor, ki zastavlja vprašanja tako o medsebojnih odnosih ljudi, kot o njihovem odnosu do sveta, ter tematsko in formalno govori o seksualnosti kot srži človeške motivacije. Kakšna je čustvena arhitektura takšnega postopka relacije? Kdaj se moč spremeni v nadvlado in v kakšnih okoliščinah si krasno človeško bitje želi biti podrejeno? Kolikšna količina zaužitega umetnega sladkorja je potrebna za prikrivanje depresije in kako vizualne strategije pripomorejo k ustvarjanju ideologij kapitalistične komodifikacije, ki ljudem preprečujejo, da bi se ugledali v pravi luči?

Hibridni performans in elektronska glasba (mešanica elektropanka, triphopa in ‘brejkov’).

Povezave:
http://wndv.si/

http://www.facebook.com/wndvwndv

http://artistdata.sonicbids.com/wanda–nova-deviator

http://www.emanat.si/si/produkcija/wanda–nova-deviator/

DJ program

elminjaninja (SLO) ob 23.30

Od minimala do elektra, od hitičev do punka: elminjaninja piči dobre komade z gruvi bas linijami, ki vas bodo prisilile, da začnete krožiti z boki.


Vstopnina: 5 €
Soorganizacija: Menza pri Koritu


Zemljevid AKC Metelkova
































































6. MAREC
22:00
Menza pri koritu, AKC Metelkova mesto, stavba Hlev, Masarykova 24
Multimedijski performativni koncert Wanda & Nova deViator (SLO) in DJ program z elminjaninjo (SLO) @ Menza pri koritu
Za ostale slike klikni tu