Foto: Maša Gojić

Nataša Muševič / Dot (SLO): Delavnica produkcije elektronske glasbe @ Ljudmila

Rdeče zore in Ljudmila predstavljata

dvodnevno delavnico

Nataša Muševič / Dot (SLO): Produkcija elektronske glasbe

Delavnica je primerna za vse, ki bi se radi ukvarjali s produkcijo elektronske glasbe ter pobliže spoznali delo glasbenega producenta. Namenjena je vsem, ki se želijo naučiti osnovnih veščin programa Logic in jih dopolniti s teoretičnimi in praktičnimi platmi produkcije glasbe. Skozi dvodnevno delavnico bodo udeleženci spoznali delovni proces ustvarjanja elektronske glasbe v Logicu ter osnove procesiranja zvoka (EQ, dynamics, time based FX, modulation FX, …), zvočne sinteze in miksanja.

Posvetili se bomo predvsem praktično uporabnim nasvetom glede produkcije, spregovorili o različnih pogledih na miksanje elektronske glasbe, frekvenčnih definicijah posameznih inštrumentov, strukturi, avtomatizaciji ter priklapljanju zunanjih sintesajzerjev in MIDI kontrolerjev. Udeleženci bodo z dvodnevno delavnico izpopolnili svoje znanje programa Logic in skupaj z Dot sestavili svoj lasten komad.

Nataša Muševič (SI) alias Dot je intermedijska umetnica, producentka elektronske glasbe, skladateljica, pevka, performerka in specialistka za studijsko snemanje zvoka. Trenutno se posveča predvsem produciranju in sodelovanju z založbami in umetniki iz Londona ter Ljubljane. Leta 2008 je končala podiplomski študij Recording Arts na School of Audio Engineering v Londonu. Je soustanoviteljica neodvisne glasbene založbe Imminent Recordings, ki velja za prvo dubstep založbo, ki sta jo vodili ženski producentki. V preteklih letih je sodelovala z vrhunskimi glasbeniki in producenti, kot so brazilska pevka Clara Moreno, producent elektronske glasbe Adam Wilson, londonski pionir dubstepa Chefal, jazzfhovska zasedba Zed-U, saksofonist Andy Williamson in beat-boxer MC Zani. Je klasično šolana pianistka. Kot pevka je sodelovala na dveh ploščah Ali Ena/ Dalaja Eagola in z mnogimi drugimi domačimi izvajalci. Na področju intermedijske umetnosti je sodelovala pri projektih Magnetic Matrix (z Markom Batisto), Sonične Skulpture (z Boštjanom Čadežom, Markom Batisto in Satjo Lumbar) in Sonosthesia (z Jernejom Marušičem alias Octexom). Trenutno vodi Creative Commons glasbeno založbo Read Write Music, kjer je leta 2012 izdala svoj samostojni dolgometražni prvenec Calling Home, v letošnjem letu pa se obeta izdaja prve kompilacije slovenskega dubstepa. Svojo glasbo je prispevala tudi za kontroverzen dokumentarec Jaz sem Janez Janša (2012).

Povezave:
http://www.readwritemusic.org
http://www.youtube.com/user/ReadWriteMusicTunes
http://soundcloud.com/dottt
http://www.sonosthesia.com
http://magneticmatrix.wordpress.com

Termina:
sreda, 6. marec, od 16.00 do 19.00
četrtek, 7. marec, od 16.00 do 19.00

Število mest na delavnici je omejeno. Prednost pri prijavah imajo ženske in trans osebe.
Prispevek za delavnico je 12 €. Udeleženke/ci naj s seboj prinesejo svoj računalnik z že naloženim programom Logic.
Prijave na: delavnica@ljudmila.org.

Koprodukcija: Ljudmila, ljubljanski laboratorij za digitalne medije, Rimska 8, Ljubljana

Kako do Ljudmile
































































6. MAREC
16:00
Ljudmila, Rimska 8, Ljubljana
Nataša Muševič / Dot (SLO): Delavnica produkcije elektronske glasbe @ Ljudmila