Žen

Koncert: Žen, Leifert

Koncert

Žen, Leifert (Hrvaška)

V udarni trojki Žen igrajo nekdanje članice zagrebške zasedbe Ž/buka, ki je v Sloveniji gostovala večkrat. Trio je l. 2008 izdal svoj prvi demo, leto zatem pa EP Nešto ispred tebe. Pevka in kitaristka Eva Badanjak, basistka Ivona Ivković in Sara Ercegović (bobni, klaviature, vokali) nas bodo popeljale v zasanjani svet postrocka, začinjen z dobro mero psihadelije.

Povezava: http://www.myspace.com/zbuka

Duo Leifert je nastal iz reške skupine Larve, ki se je zaradi svojih odbitih nastopov – skoraj performansov – in spogledovanja z reško novovalovsko estetiko hitro povzpela na velike odre; med drugim je v Sloveniji igrala v Kinu Šiška kot predskupina someščanov Let 3. Petra Baričević (bas, vokali, matrice) in Vida Fućak (klaviature) tudi v novem projektu Leifert negujeta speven in skoraj mističen elektronski zvok, ki diši po osemdesetih. Pravita, da ju drugi glasbeniki in pesnice navdihujejo v enaki meri kot njune nenavadne izkušnje. Pred kratkim sta v sodelovanju z Bojanom Bajićem posneli videospot za pesem Žena u godinama.

Povezava: http://www.myspace.com/larverijeka

Pred koncertom, ob 21.00, v Menzi pri koritu nastopa Gledališče Transformator (Slovenija). Po koncertu sledi zabava z DJane Fumarola (Slovenija), ki bo poskrbela za razposajen indie-rockovski, elektro/postpankovski, riot grrrl in novovalovski zaključek festivala!

Skupna vstopnina za Transformator, Žen, Leifert in DJane Fumarola: 5 €
































































11. MAREC
22:30
Menza pri koritu
Koncert: Žen, Leifert
Za ostale slike klikni tu