Koncert: Ya Tosiba, Nulla in Dvidevat

Grafična podoba 23. Mednarodnega feminističnega in kvirovskega festivalal Rdeče zore

 

Koncert: Ya Tosiba, Nulla in Dvidevat

11.3.2022 ob 22:00

Klub Monokel

Stavba Lovci, Metelkova

1000 Ljubljana

Vstopnina 5 € pred polnočjo, 7€ po polnoči

 

Ya Tosiba je inovativna azerbajdžanska producentka s sedežem v Helsinkih. Ustvarja zapleteno mešanico skandinavske elektronike in tradicionalne vzhodne (turške, perzijske, arabske) glasbe, pri čemer črpa navdih iz Baku beat poetov in zgodnjega hip hopa. Sodelovala je z Mouse on Mars, Babo Zulo, Jimijem Tenorjem, Patricom Catanijem in drugimi, trenutno pa se pripravlja na izid nove plošče.

Dvidevat ter Nulla sta DJ-ki in producentki. Kot ustvarjalki sta neločljivi od klubskega okolja, to pa usmerja tudi njun pogled na ustvarjanje glasbe skozi disko džokiranje. Žanrsko gibanje okoli detroitskega elektra za Dvidevat in eksperimentalnejšega britanskega elektra za Nullo nosi velik potencial. S takšno medsebojno zvočno sliko skupaj tvorita dve strani istega kovanca in zato tudi širino znotraj posamezne žanrske usmeritve. Obe sta zapriseženi neprizanesljivemu plesnemu ritmu, ki se izogiba standardnim vzorcem, krajšim detajliranim melodijam in obilici globokih basovskih linij. Skupaj sta debitantsko izdali ploščo 068/078-1. 

 

*******************************

*******************************

Info

Organizacija: 23. Mednarodni feministični in kvirovski festival Rdeče zore

Produkcija: Lezbični klub Monokel
Oblikovanje plakata in grafične podobe: Urška Preis
Kontakti za medije: Saša Nemec, rdece.zore@gmail.com
Finančna podpora: Mestna občina Ljubljana.

*******************************

Pomembno

Vlada z Odlokom o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, ki je začel veljati 21. februarja 2022, sprošča omejitve tudi na področju kulturnih dejavnosti in kolektivnega uresničevanja verske svobode. Prenehale so veljati vse začasne epidemiološke omejitve pri izvajanju kulturnih prireditev in drugih kulturnih storitev ter pri kolektivnem uresničevanju verske svobode. Preventivni higienski ukrepi ostajajo odločilnega pomena. Več na gov.si.

*******************************

Donacije

*******************************































































11. MAREC
22:00
Koncert: Ya Tosiba, Nulla in Dvidevat