Gibanje proti “teoriji spola” na Madžarskem

 

Sobota, 7.3., ob 18:00

Avtonomna Tovarna Rog, Afkors

Predstavitev in diskusija

Angleški jezik

Vstop prost

 

Gibanje proti “teoriji spola” na Madžarskem

Posledice za feministično in LGBTIQA+ progresivno levico

 

Gibanja proti “teoriji spola” (angleško “anti-gender movement”) so se razširila po vsej Evropi, eno bolj vidnih pa je na Madžarskem. Tovrstna gibanja uporabljajo podobne taktike, tako v Evropi, kot po svetu – organizirano se bojujejo proti pravici do splava, spolni vzgoji v šolah, ter študijam spolov na univerzah, proti porokam lezbijk in gejev ter njihovi pravici do posvojitve otrok, ter proti pravicam transspolnih oseb. V javnosti  spodujajo strah in paranojo s posluževanjem čustveno nabitega besednjaka, prevzemajo in manipulirajo z diskurzom človekovih pravic, znanosti in taktik levice.

 

V predstavitvi boste izvedele_i, kakšni so napadi madžarskega gibanja proti “teoriji spola” in kako vplivajo na LGBTIQA+ in feministično skupnost, nevladne organizacije, univerzitetne študije spola in civilno družbo v Budimpešti in na Madžarskem. Pogovor bo tekel tudi o dejanskih in morebitnih proti-strategijah progresivne levice. K pogovoru bosta pristopili Andrea Sztraka (Lezbična organizacija Labrisz, Madžarska, Amnesty International, Madžarska) in Dorottyo Redai (Lezbična organizacija Labrisz, Madžarska).

 

Sledi odprta diskusija.

*******************************

Koprodukcija/soorganizacija:Lezbično-feministična univerza, Lezbična organizacija Labrisz (Madžarska), Amnesty International (Madžarska), Afkors Rog

Zemljevid Avtonomne Tovarne Rog
































































7. MAREC
18:00
Gibanje proti “teoriji spola” na Madžarskem