DJ večer: UMFANG z Warrego Valles, Estera, Pobalnika, B L N, Volk

 

Petek, 6.3., ob 00:00

Gala Hala, stavba Pešaki, AKC Metelkova mesto

DJ večer

UMFANG (Discwoman, ZDA)

z Warrego Valles, Estera, Pobalnika, B L N, Volk

Prispevek 6/9 € (prost vstop za imetnice_ke kart Golliwog, MakeWar, Bad Cop / Bad Cop)

 

Umfang, soustanoviteljica zloglasnega kolektiva Discwoman, je odraščala v politično mislečem okolju in si na podlagi tega prizadevala spremeniti neravnovesja, ki jih je prepoznavala v glasbeni industriji. Tako je skupaj z Beto Librae pričela z organizacijo zabav v Bossa Novi iz česar je nastala znana serija dogodkov Technofeminism. Prav tam, leta 2014, je tudi prvič srečala Frankie Hutchinson, eno od ustanovnih članic kolektiva Discwoman.

Poslanstvo kolektiva je posameznicam, ki se identificirajo kot ženske, zagotoviti plačane nastope v klubih in drugih prostorih. Od njihovega prvega dvodnevnega festivala v New Yorku, je postal kolektiv globalna sila, ki se zavezuje k napredku v plesni glasbi, navdihuje oblikovanje podobno mislečih kolektivov in spodbuja pogovore o vključenosti in raznolikosti v glasbi.

Umfang zlahka dekonstruira povprečen techno set, ga razgali ter ga poveže v novo celoto. Podobno lahko trdimo za njeno amorfno-poliritmično produkcijo, ki jo izdaja preko založbe Ninja Tune.

 

Zloglasni UMFANG se bojo na odru pridružili še Warrego Valles, Estera, Pobalnika, B L N in Volk.

*******************************

Koprodukcija/soorganizacija: ŠKUC, Pritličje, Ustanova
































































6. MAREC
23:59
DJ večer: UMFANG z Warrego Valles, Estera, Pobalnika, B L N, Volk