Predavanje Kvir-feministični aktivizem onkraj identitetnih kategorij – Irina Schaltegger (AT)

Vljudno vabljene_i na predavanje Kvir-feministični aktivizem onkraj identitetnih kategorij Irine Schaltegger v soboto, 9. marca 2019, ob 18.00 uri, v Klub Gromka, AKC Metelkova mesto.

************************************************

Na predavanju bomo prevpraševale_i potrebo po identitetnih kategorijah v feminističnem aktivizmu. Kvirovska teorija in politike nas učijo, da sta pluralizacija identitet na eni in dezidentifikacija na drugi strani značilnosti subverzivnega aktivizma ter da se feminizmu ni treba zanašati na klasičen koncept “ženske”. Intersekcionalnost in boj temnopoltih feministk sta pokazala potrebo po prepoznavanju različnih nivojev razmerij moči in razlik. Feminizem kot boj “žensk” in za “ženske” je v nevarnosti, da esencializira kategorijo brez kakršnekoli resnične vsebine. Toda kaj naj bo potem osnova naših kolektivov?

Irina Schaltegger je študirala socialno in kulturno antropologijo na Dunaju in napisala magistrsko nalogo o kvirovsko-feminističnem aktivizmu v Ljubljani ter o identitetnih kategorijah v feministični antropologiji. Poleg tega Irina obdeluje zemljo, se ukvarja s socialnim delom, rokodelstvom, povezovanjem z ljudmi in še marsičem.

************************************************

Soorganizacija: Klub Gromka, KUD Podtalnica

Prispevki dobrodošli

Zemljevid AKC Metelkova mesto
































































9. MAREC
18:00
Predavanje Kvir-feministični aktivizem onkraj identitetnih kategorij – Irina Schaltegger (AT)