Feministični pripovedovalski večer: Pravljice o navihanih in (pre)drznih

Vljudno vabljene_i na feministični pripovedovalski večer, v petek, 8. marca 2019, ob 20.00 uri, v Klub Gromka, AKC Metelkova mesto

********************************

Že od davnih časov se izza devetih gora in devetih voda v človekov domišljijski svet stekajo pravljice, bajke, pripovedke, miti, legende. Otroke zazibajo v sen, v senci mogočnih dreves povezujejo skupnost, za gostilniškim šankom zabavajo, pojasnjujejo, strašijo. Včasih tudi žugajo s prstom. In ne ravno redko utrjujejo tradicionalne spolne vloge.

Zgodbe, ki so odstopale od patriarhalnega družbenega reda, so se pripovedovale bolj potihoma, v kanonskih zbirkah pravljic pa so načeloma enostavno – spregledane. V zadnjih desetletjih se stvari spreminjajo. Priča smo feminističnim in kvirovskim reinterpretacijam klasičnih pravljic, avtorske pravljice pa se osvobajajo heteronormativnih spon.

Na dogodku bodo v posluh ponujene avtorske pravljice, priredbe ljudskih pravljic in resnična zgodba s prav pravljičnim koncem. Pripovedovale, godle in pele bodo Teja Bitenc, Maša Budič, Anja Kocman, Alenka Spacal in Silvia Viviani.

******************************

Koprodukcija/soorganizacija: Klub Gromka, KUD Podtalnica

Priporočen prispevek: 5-7 eur

Zemljevid AKC Metelkova mesto
































































8. MAREC
20:00
Feministični pripovedovalski večer: Pravljice o navihanih in (pre)drznih