Koncert: Svetlanas (RUS/ZDA), Material Girls (ZDA), Hak Attak (SLO)

Vljudno vabljene_i na koncert Svetlanas (RUS/ZDA), Material Girls (ZDA), Hak Attak (SLO) v četrtek, 7. marca 2019, ob 21. uri, v Klubu Gromka, AKC Metelkova mesto.

***************************

SVETLANAS je odličen DIY ruski hardcore/thrashcore punk band, ki je nastal leta 2009 v Moskvi. Njihova glasba je glasna, divja, hitra in besna, nastopi pa superintenzivni.

»Nastop Svetlanas je preprosto neustavljiv, telesa konstantno letijo z odra v moshpit kot testne lutke v avtomobilskih trčenjih.« – Dying Scene

Same_i pravijo, da ne govorijo o politiki, temveč le o osnovnih človekovih pravicah, teme za besedila pa črpajo iz svetovnih novic in iz osebnih doživetij ter občutkov. Od septembra 2014 so v svoji domovini prepovedane_i zaradi svoje protidržavne drže in političnih komentarjev. Prodaja in posedovanje njihove glasbe sta v Rusiji nezakonita, člani_ce pa so smatrane_i za sovražnike države in jim ni več dovoljeno, da se vrnejo. Trenutno živijo v Milanu.

»Svetlanas so sposobne_i ohraniti takšno raven energije, da se zdi, da je tekom celotnega nastopa ne bo zmanjkalo, za povrh vsega pa to energijo prenesejo še na publiko. Tekom nastopa je vokalistka Olga enkrat na odru, zatem diha publiki za vrat pod odrom, pa spet nazaj na odru, nato pa je ponovno med publiko.« – Az Punk Scene

https://www.facebook.com/svetlanas77/
https://www.thesvetlanas.com

MATERIAL GIRLS pridejo ven samo ponoči. Sekstet iz Atlante se prepušča glamu in gothu, medtem pa hodi po robu no-wavea. To ravnotežje je dovolj, da prikliče duhove legendarnega kluba CBGB in Andyja Warhola.

Od Siouxsie navdahnjeni kriki, nihilistična besedila, nebrzdani performansi in inovativni riffi so del arzenala Material Girls, ki potuje med razburljivo psihadelijo in apokaliptičnim post-punkom. Na svojem zadnjem albumu Leather dekonstruirajo utrujene trope punka in hkrati dvigujejo DIY glasbo na nove višine drogiranega kaosa. Na prvi pogled je ta eksperiment umetniški in abstrakten, vendar njihova nagonska energija ne pušča prostora za nejasen intelektualizem. Z ličili zamazani obrazi vas bodo prevzeli, se poigrali s poželenjem in vašimi pričakovanji. Vse je mogoče!

https://materialgirls.bandcamp.com/
https://iregreteverything.biz/material-girls

HAK ATTAK je trenutno eden od najbolj aktivnih domačih punk bendov in že stalnica na sceni. DIY speedrijski crust`n`roll aka Motorhitr HC punk, brzina kot se šika. Novembra 2018 so izdali drugi album Brainsore.

»Slovenski hardcore punk, ki je hiter, jezen in direkten … Vokali nekako spominjajo na zgodnji izdaji benda D.R.I., Violent pacification in Dealing with it! … Zelo zelo kul stvar … preveri in poslušaj!« – Crossover Punx Thrashing Hardcore

https://www.facebook.com/HakAttak-347810782235385/?fref=ts
https://hakattak.bandcamp.com/releases

 

Priporočen prispevek za koncert: 7 evrov

Koprodukcija/soorganizacija: R.A.F.A.L., Klub Gromka

Zemljevid AKC Metelkova mesto

 
































































7. MAREC
21:00
Koncert: Svetlanas (RUS/ZDA), Material Girls (ZDA), Hak Attak (SLO)