foto: Igor Čoko

Performans – koncert / odprta forma: Et l’Europe alors – Manifesto

Vljudno vabljene_i na Performans – koncert / odprta forma: Et l’Europe alors – Manifesto, v soboto, 10. marca 2018 ob 19.30. uri, v Cirkusarno NaokRog v Avtonomno Tovarno Rog.

***************************

Kaj naj rečemo sedaj? In kako? Ali obstajajo besede izven dejanja? Ali besede izhajajo iz dejanja? Ali obstajajo besede o ljubezni do dejanja? Ali obstajajo besede za nas?

Ničesar nimam za povedati. Moje besede so postale besede tistih v stiski. Ničesar ne morem reči v evropskem Auschwitzu na obali, še vedno kolonialističnem, samovšečnem in zloglasnem, grešnega kozla iščočem mojstru brezbrižnosti. V tem iščem izjeme. Izjemno življenje, ki se ga ne da zatreti, vse, kar z ljubeznijo uide nadzoru. Kar se vrne k dihanju. Moje besede so postale manifest, ki so ga napisali grški tovariši. So poezija brez avtorja. So pesem in dejanje skupnosti.

Et l’Europe alors je umetniški in politični projekt, ki se ukvarja s protislovji sodobne Evrope, z vsebinsko dvoumnostjo, ki združuje egalitarne ideologije in izjemno diskriminatorne in izključujoče prakse. Et l’Europe alors se osredotoča na obrobje in prelome globalizirane družbe, na migracije in nezadostnost politike, ki jo uveljavljajo pristojne vlade. Sprašuje se, kako vzpostaviti politični in kulturni dialog o teh vprašanjih, ne da bi deloval v korist sistema. Je projekt, namenjen kontekstom in prostorom, ki delujejo drugače od vladajočega sistema umetniške in kulturne produkcije, ki povezujejo umetniško dejavnost s političnim aktivizmom. Realizacija dogodkov Et l’Europe alors v neodvisnih prostorih in skvotih je pomembna vrednota projekta, ki išče medsebojno doslednost med predlagano vsebino in okolji, v katerih je izvedena, ter med jeziki in oblikami kulturne in politične produkcije, s čimer poudarja bližnjico v ločitvi umetnosti-družbe-politike-življenja.

Europealors.blogspot.com

Besedilo: Manifest skvota YFANET – Thessaloniki

Nhandan Chirco: vokal in gib

Salvo Sanchirico: električna kitara, klaviature, elektronika

Marco Sanchirico: bobni & intervencije

Dolžina: 45 minut

**************************

Priporočen prispevek: 4 eur 

Koprodukcija/soorganizacija: Cirkusarna NaokRogAvtonomna Tovarna Rog

Zemljevid AT Rog
































































10. MAREC
19:00
Performans – koncert / odprta forma: Et l’Europe alors – Manifesto