Senith, foto: Angela Potenza

Performans BAD ASSolo – Senith (It)

Vljudno vabljene_i na performans BAD ASSolo v petek, 9. marca 2018, ob 22. uri, v klubu Gromka, AKC Metelkova mesto.

***************************

Drag je estetika, umetnost, igranje s stereotipi, družbena kritika. Je način igranja moškosti in ženskosti ne glede na naš spol. Drag je telo in telesa včasih vzbujajo morbidno radovednost, vrtoglavico, sitnost, strah. Telesa se preoblikujejo, smrdijo, zavzemajo prostor, vdirajo, penetrirajo, se oblačijo in slačijo. Kaj pa telesa, ki se ne skrivajo? So moteča? Ne, okužajo.
Okužajmo skupaj!
Spoznale_i boste intimno zgodbo drag performerke v Senithinem stilu. Lahko bi ji rekli drag queer – ne kralj ali kraljica preobleke, ampak vmes. Performans je okužen s stilom, žanri in seveda s Spolom.
Med lasuljami, brki, bleščicami, Ombertto Colli, furijami, femicami, revolucijami in sanjami boste odkrile_i strastno ljubezensko zgodbo.

Senith je že več kot desetletje drag performerka, organizatorka delavnic in dogodkov in kvirovska aktivistka. Je tudi umetniška vodja bienalnega mednarodnega kvirovskega festivala GendErotica. Eksperimentira s spolnimi vlogami in erotičnimi imaginariji in je prva kritična performerka konstrukta faux queen v Italiji, s čimer redefinira kolektivni kvirovski imaginarij ženstvenosti.

Priporočeni prispevek: 5 eur

Koprodukcija/ Soorganizacija: klub Gromka, KUD Podtalnica

AKC Metelkova Mesto

Zemljevid AKC Metelkova mesto
































































9. MAREC
22:00
Performans BAD ASSolo – Senith (It)
Za ostale slike klikni tu