nazaj

Osebno je politično: delavnica o privoljenju in kulturi posilstva – Affinità Libertarie (It)

Vljudno vabljene_i na delavnico Osebno je politično: o privoljenju in kulturi posilstva, v soboto, 10. marca 2018 ob 10:30, v [A] Infoshop, AKC Metelkova mesto.

***************************

Affinità Libertarie je anarhistični kolektiv, ki vedno postavlja antiseksizem med svoje glavne principe, skupaj z antifašizmom, antirasizmom in antiavtoritarizmom.
Zavračanje kakršnegakoli avtoritarizma ali hierarhije in prakticiranje uporabe privoljenja pri sprejemanju odločitev sta glavna principa anarhizma in samoupravljanja. To so tudi osnove, na katerih je zgrajena delavnica. Gre za pomemben trenutek pri oblikovanju identitete, ki je lahko začetna točka razrušenja kulture posilstva. Delavnica se želi soočiti z izvorom problema, tako da analizira in prepoznava, kaj je privoljenje, in prevprašuje naše vsakdanje vedenje.
Affinità Libertarie razume ta proces samokritike kot orodje za rast. Vsaki_emu želijo dati možnost, da spregovori o seksističnem nasilju in o svojih izkušnjah v varnem prostoru, kjer vsak_a lahko izbere, kako in koliko sodelovati in kako se izražati – z deljenjem izkušenj, komentiranjem ali zgolj poslušanjem. Da lahko ustvarijo varen prostor, prosijo vse udeleženke_ce, da se izogibajo agresivni, nasilni ali obsojajoči komunikaciji, tako da se vse_i počutijo udobno in lahko sodelujejo.

*******************************

Delavnica bo trajala 3 ure, potekala bo v angleškem jeziku.
Število mest je omejeno, obvezne so prijave na rz.delavnica@gmail.com.

Priporočen prispevek: 5 eur (prispevki gredo kolektivu Affinità Libertarie)

Koprodukcija/soorganizacija: [A] Infoshop, AKC Metelkova mesto.

Zemljevid AKC Metelkova mesto
10. MAREC
10:30
Osebno je politično: delavnica o privoljenju in kulturi posilstva – Affinità Libertarie (It)