foto: Drago Videmšek

Delavnica sodobnega cirkusa: Ples na zračni tkanini – Danijela Zajc (SLO)

Vljudno vabljene_i na delavnico Ples na zračni tkanini, v soboto, 11. marca 2017, ob 14. uri, v Cirkusu v Rogu, Cirkusarni Naokrog, Avtonomna Tovarna Rog.

***************************

“Sodobni cirkus kombinira tradicionalni cirkuški artizem z gledališko, plesno in glasbeno umetnostjo, ter premika meje fizičnega in neverbalnega teatra, ter tako ustvarja nov prostor kreativnosti.” (http://rdecirevirji.si) Cirkuška disciplina plesa, gibanja in akrobacij na zračni tkanini je ena izmed mlajših cirkuških disciplin in je bila uradno priznana šele leta 1998 (http://www.verticalwise.com/en/exploring-the-history-behind-aerial-silks/).
Na delavnici plesa na zračni tkanini se boste imele_i možnost spoznati z osnovami te discipline, če osnove že poznate, boste lahko svoje znanje nadgradile_i. Disciplina zahteva polno vključitev celotnega telesa ter dobro fizično pripravljenost. Delavnica bo sestavljena iz talnega in zračnega dela. Prvi del bo sestavljal: ogrevanje, raztegovanje, statične in dinamične vaje za krepitev moči, vaje za koordinacijo telesa, vaje za stoje, most, kolesa. V drugem delu boste spoznale_i osnove plezanja po zračni tkanini ter nekaj osnovnih trikov. Možnost pa bo tudi sestaviti krajši performans, ki ga boste lahko v večernem delu festivala predstavile_i občinstvu. To bo odvisno od zainteresiranosti in angažmaja udeleženk_cev delavnice.

Danijela Zajc (1985) je performerka, mentorica in soorganizatorka festivala Rdeče zore, festivala Reciklart in festivala Padec. Znanje s področja sodobnega cirkusa in zračnih akrobacij nabira pri koreografu in mentorju Branku Potočanu ter na mnogih delavnicah doma in v tujini. Nastopa s skupino Fourklour, Tatovi podob ter individualno. Diplomirala je iz sociologije kulture in pedagogike. Je članica in soustanoviteljica FPZ Z’borke. V AT Rog soupravlja cirkuški prostor Cirkusarna NaokRog.

***************************

Delavnica bo trajala 3 ure, potekala bo v slovenskem in angleškem jeziku.
Število mest je omejeno, obvezne so prijave na rz.delavnica@gmail.com.

Priporočen prispevek: 5 eur

Koprodukcija/soorganizacija: Cirkus v Rogu, Cirkusarna NaokRog, Avtonomna Tovarna Rog

  

 
































































11. MAREC
14:00
Delavnica sodobnega cirkusa: Ples na zračni tkanini – Danijela Zajc (SLO)
Za ostale slike klikni tu