Le Clitoris

Projekcija filma in animacij: The Moon Inside You, Pička, Klitoris

Vljudno vabljene_i na projekcijo filma in animacij v petek, 10. marca 2017, ob 20. uri, v [A] Infoshop, AKC Metelkova mesto.

***************************
Diana Fabiánová (Slovaška): THE MOON INSIDE YOU

Glavoboli, krči, povišana telesna temperatura in depresija – imeti menstruacijo ni šala, še posebej, če jo moraš zraven še skrivati. Dokumentarni film The Moon Inside You slovaške režiserke Diane Fabiánove prikazuje avtoričino iskanje odgovorov na vprašanja glede menstruacije in razkriva tabuje, povezane z vsakomesečnim naravnim ciklom. Avtorica se naloge loti na humoren in samoironičen način, predstavi pa širok razpon teorij, ki jih zagovarjajo predstavniki_ce različnih strok in »alternativnih« terapevtskih pristopov. Povezovalni element zgodbe predstavlja 11-letna Dominika, ki poroča svoje občutke ob pričakovanju prve mestruacije. Film je začinjen s kratkimi animacijami in izseki arhivskih posnetkov o menstruaciji, nelagodje ob tej »prepovedani« temi pa je vidno v reakciji naključno anketiranih moških. Avtorica filma menstruacijo slikovito prikaže kot fenomen, pri katerem se osebna izkušnja sreča z družbeno stigmo.

Trailer: The Moon Inside You

Renata Gaşiorowska (Poljska): PIČKA (CIPKA)

Mlada ženska se odloči preživeti sladki večer sama s seboj. Po obetavnem začetku solo zabave s skodelico čaja, toplo kopeljo, špinelom in roko v mednožju večer zaznamuje nepričakovan preobrat.

Trailer: Pička

Lori Malépart-Traversy (Kanada): KLITORIS (LE CLITORIS)

Klitoris je edini telesni organ, ki služi samo užitku. Srečne osebe, ki ga imajo! Ta animirani dokumentarec na humoren način prikazuje bogato zgodovino njegovih (mis)interpretacij.

Trailer: Klitoris

***************************

V angleškem jeziku.

Soorganizacija: [A] Infoshop

Priporočeni prostovoljni prispevki.

Zemljevid AKC Metelkova mesto

 
































































10. MAREC
20:00
Projekcija filma in animacij: The Moon Inside You, Pička, Klitoris
Za ostale slike klikni tu