Predavanje: Intima tovarišev in tovarišic na Kitajskem – anarhistični uvidi in kvir gibanje (SLO/VB)

Vljudno vabljene_i na predavanje Mihe Fugine, v soboto, 11. marca 2017, ob 18. uri, v ŠKUC – Kulturni center Q (Klub Tiffany), Metelkova mesto. 

***************************

Kratek sprehod po zgodovini Kitajske v luči imperialističnih vdorov v 19. in 20. stoletju kaže na globoke družbeno-politične spremembe v razvoju ene izmed velikih svetovnih velesil. Koncept posameznikove ali družinske intimnosti na Kitajskem se je preobražal pod prevladujočim vplivom Zahoda in pod vplivi predmodernih konceptov družine ter poroke. Da je z roba razgled lepši, bo pokazal tudi pregled anarhistične kitajske misli v navezavi na nenormativne standarde intimnih razmerij, bodisi pri različnih družbenih konvencijah o porokah, družini, spolih kot tudi pri sodobni kvir teoriji v rokah anarhističnih mislecev, med katerimi nekateri zagovarjajo koncept anti-ljubezni.

Miha Fugina
Po odhodu iz rodnega Maribora, se je Miha v Ljubljani učil filozofije in sinologije ter po študiju na Filozofski fakulteti odšel po nova znanja o kitajski politični filozofiji, anarhizmu in teorijah spola ter spolnosti na London School of Economics (LSE), kjer še zdaj guli akademske klopi. 

***************************

Predavanje bo v angleškem jeziku.

Koprodukcija/soorganizacija: ŠKUC – Kulturni center Q (Klub Tiffany)

Vstop prost

Zemljevid AKC Metelkova mesto

 
































































11. MAREC
18:00
Predavanje: Intima tovarišev in tovarišic na Kitajskem – anarhistični uvidi in kvir gibanje (SLO/VB)