Leifert

Koncert: Leifert (HR) in Wanda & Nova deViator (SLO)

Leifert (HR)

Reški electro duo Leifert je nastal leta 2010 iz obetavnega tria Larve. Na začetku je Leifert predstavljala zgolj Petra Leifert, kasneje se ji je pridružila še Gia Leifert. Ta novovalovski & synthpunkovski duo se jasno spogleduje z glasbo 80-ih, preigrava pa vse od synthpopa, electro-industriala, gotha, punka, novega vala do post-punka. Leifert je zmes bas kitare, klaviatur, ritem mašine in ženskega vokala, ki bo dobrodošla popestritev za vse ljubitelje začetkov bendov Depeche Mode, Joy Division in Siouxsie and the Banshees.

V začetku leta 2013 sta glasbenici objavili prvi studijski album Leifert, ki je bil v soseščini proglašen za enega od največjih glasbenih presenečenj na underground sceni. S svojo glasbo umetnici ozaveščata o splošni nemoči v kapitalizmu, hkrati pa odločno vzklikata NE vsakršni nadvladi, zato odlično sovpadata z idejami, ki jih promovira festival Rdeče zore.

Povezave:

https://www.facebook.com/pages/Leifert/136300203086269
http://leifert.bandcamp.com/
http://soundcloud.com/leifert

Wanda & Nova deViator (SLO)

Electro-punkovski glasbeni naboj Wande in Nova deViatorja se z escherjansko predanostjo neskončnosti tankočutno preliva iz kozmično hladnega kiberfuturizma v vročico razgretega klubskega plesišča. Napajajoča se v pestrosti žanrskih odvodov Maja Delak in Luka Prinčič izročilo poliritma in globokobasno presunljivost prek repeticije skorajda neopazno razvijata iz domače intime v vseobsegajočo atmosferičnost. Njun najnovejši album z naslovom ARP 339 je posvečen galaksijam ARP (Atlas of Peculiar Galaxies), ki označujejo 338 galaksij s povsem samosvojo spiralno obliko, ARP 339 pa je galaksija, ki ponuja drugačen svet, v katerem je možno misliti neodkrite dimenzije in nenormativne oblike.

Povezave:

http://www.wndv.si/
http://www.emanat.si/si/produkcija/wanda–nova-deviator–arp-339/
http://kamizdat.bandcamp.com/album/arp-339


DJane program: Snupee (SLO)

Snupee je DJ-ka, ki rola od leta 2011, znana po tem, da skupaj zmeša več različnih stilov. Tudi tisto, kar ne gre skupaj, zato da gre skupaj. Osredotočena je na preliv indie rocka v electro sceno. Ker je takšno opredelitev v glasbi težko definirati in ker besede opredelitev ne mara, je poimenovala svoj stil “snupindie svaštarnica”.

Soorganizacija: Menza pri koritu


Priporočena podpornina: 7 €, 2 € (DJane program)

Zemljevid AKC Metelkova mesto

































































5. MAREC
22:00
MENZA PRI KORITU
Koncert: Leifert (HR) in Wanda & Nova deViator (SLO)
Za ostale slike klikni tu