Ana Grobler: Super Ultra

Videi: Meso je šibko – Reina Vulva (SLO), Super Ultra – Ana Grobler (SLO), Jaz in ti – Eva Lucija Kozak (SLO)

Meso je šibko. Meso, narezano na tanko, v bleščečih vitrinah. Rajši mrtva kot preprosta. Blesk, sij-aj, gloria, blišč zmage, svetišča in topovi, hlastanje po mesu, zapičiti zastavico, nabosti na vilico. Meseno, mastno, sluz, globine, lepljivo, razgrajevanje, organsko, živalsko, Drugo – zapakirano v dekagrame. Telo, narava, varovana, zavarovana, zavojevana za dobro domovine, dokler naju smrt ne loči. Ločnica – ženska-mati-domovina-država – neobstoječa. Vseobsegajoča, obseg, oblika objekta – jek – nekega subjekta. Kri njegove krvi, kost njegovih kosti. Amen.

V španskem jeziku z angleškimi podnapisi.

//

Animacija Super Ultra Ane Grobler iz leta 2008 vsebuje računalniško risano besedilo in podobe, ki skozi tematiko menstrualne krvi govorijo o družbenem položaju žensk. Delo se loteva problematike množičnih medijev in reklamnih sporočil, ki so posredovana gledalki_cu ter se osredotoča se na skrita sporočila v oglasih za higienske vložke, dotakne pa se tudi okoljske problematike.

//

Video Jaz in ti prepleta različne prizore namišljenih odnosov in razvija razmišljanje o odnosu, ki ne vsebuje aktivnega drugega. Estetizirane podobe navideznih razmerij izpostavljajo nejasnost nadomestljivega in nenadomestljivega. Predstavljajo sočasno željo po osebnih stikih, njihovem razvoju in nesposobnost vzpostavljanja medosebnih razmerij ter povezujejo nasprotja narcisizma in skrbi, individualizma in sodelovanja. Video Jaz in ti na svoj način odpira diskusije o odnosu žensk do dojenja in materinstva ter interpretira odkrivanje lastne seksualnosti.

Soorganizacija: [A] Infoshop

Zemljevid AKC Metelkova mesto
































































5. MAREC
20:00
[A] Infoshop, AKC Metelkova mesto
Videi: Meso je šibko – Reina Vulva (SLO), Super Ultra – Ana Grobler (SLO), Jaz in ti – Eva Lucija Kozak (SLO)
Za ostale slike klikni tu