Performativna delavnica – Quimera Rosa (ES): Telo kot senzorični vmesnik

Delavnica se osredotoča na performans in eksperimentalni zvok telesa. V središču je ustvarjanje lastnih artefaktov kot orodij za ponovno osmišljanje našega odnosa s tehnologijo in njene vloge v produkciji subjektivitete. Quimera Rosa izhaja iz ideje kiborga, ki ima identiteto za tehnološko in umetniško stvaritev in teži k eksperimentiranju s hibridnimi identitetami, ki želijo pobegniti z neskončnega seznama dihotomij, kot so naravno/umetno, človek/stroj, človek/žival, moški/ženska, homo/hetero, umetnost/znanost, človek/okolje, dotik/zvok, brez ovire/z oviro, normalno/nenormalno, javno/zasebno …
Ustvari se elektronski tokokrog, ki generira zvok: bodynoise amp. Naprava izkoristi stik med različnimi telesi, da  njihovo elektično aktivnost pretvori v zvok. Omogoča raziskovanje kiborške sinestezije med dotikom in zvokom in posledično dekonstrukcijo zaznave in identitete. Napravo se namesti na telo kot protezo in se tako z njeno pomočjo raziskujejo različna telesna stanja. Quimera Rosa jo uporablja v svojih performansih, o njeni izdelavi in uporabi je bilo govora na 20 delavnicah v Španiji, Franciji, Kanadi in Švici.

Quimera Rosa je laboratorij, ki raziskuje in eksperimentira s telesi, tehnologijo in identitetami. Skozi transfeministično in post-identitetno perspektivo iz teles ustvarja platformo za intervencijo s publiko, podira meje med javnim in zasebnim. Večina del se razvija skozi sodelovanje, vedno z uporabo DIY tehnologij in modela svobodne kulture. Quimero Roso tvorita Cecilia Puglia in Rubi Bote, nastala je v Barceloni leta 2008 ter od takrat nomadsko osvaja ulice, univerze, kulturne centre, muzeje, skvote in festivale po Evropi in Ameriki.

http://quimerarosa.net/

Delavnica traja med 4. in 5. urami.
Število mest je omejeno, prijava nujna na: rz.delavnica@gmail.com.
Prispevek za delavnico je 35€ in vključuje stroške opreme/rekvizitov za ustvarjanje.

V angleškem jeziku.

Soorganizacija: ŠKUC – Kulturni center Q (Klub Tiffany)

Zemljevid AKC Metelkova mesto
































































5. MAREC
15:00
ŠKUC - Kulturni center Q (klub Tiffany), AKC Metelkova mesto
Performativna delavnica – Quimera Rosa (ES): Telo kot senzorični vmesnik
Za ostale slike klikni tu